Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 20 2008

Τα... ραβασάκια της ΤτΕ και 4 σφηνάκια!

Τα... ραβασάκια της ΤτΕ και 4 σφηνάκια!
ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Τραπεζικές πηγές μας πληροφορούν ότι λαμβάνουν... ραβασάκια με ποσά  (μεγάλα βεβαίως) κατά τα οποία θα πρέπει να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους, προκειμένου να ενισχυθούν οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.

Προφανώς γι' αυτό λέει και ξαναλέει ο κ. Προβόπουλος ότι " όλες οι τράπεζες τελικά θα συμμετάσχουν στο πακέτο στήριξης".

Τις... βοηθάει με τον τρόπο του!

Υ.Γ.: Τι ακριβως προεξοφλεί άραγε η τιμή μετοχής της ίδιας της Τράπεζας της Ελλάδος κι έχει χάσει σχεδόν τη μισή αξία της μέσα σε μήνες;

Ή μήπως είχαν μπεί κι εκεί τα καταραμένα τα... hedge funds;

ΝΕXANS - EΛΛ. ΚΑΛ: Mήπως εδώ έχουμε αυτό που λένε… βίους αντίθετους; Διότι η μεν πρώτη πάει για σούπερ αποτελέσματα, λένε οι πληροφορίες μας, ενώ η δεύτερη είναι στο άλλο άκρο. Πάντως, για το 2009 μυρίζει ύφεση και σε αυτό τον κλάδο.

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: Στην Ολλανδία χθες, στις Βρυξέλλες σήμερα. Λέγεται ότι επί ευκαιρία είδε τους βασικότερους μετόχους του, δηλαδή το αποκαλούμενο και Ταμείο των Δασκάλων.

Το βέβαιο σήμερα είναι ότι ενώπιον της γενικής συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων θα συνεχίσει τον διπλωματικό... ακτιβισμό του (όντας πρόεδρος της FESE είναι μέρος του "συστήματος") ενάντια στις διάφορες πλατφόρμες, "σκοτεινές δεξαμενές" κ.λπ. που δημιούργησαν οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες (μεγάλη η... χάρη τους!) την εποχή της παντοδυναμίας. 

Αιχμή του δόρατος στην κριτική Καπράλου θέματα διαφάνειας, προστασίας του επενδυτή, αλλά και best execution.

Κάποιοι θα πουν γιατί δεν τα έλεγε από την αρχή, αλλά θα έχουν άδικο. Αν δεν είχε μεσολαβήσει η κρίση, η όποια κριτική θα ακουγόταν απλώς ως επίπλαστο επιχείρημα των οργανωμένων αγορών, για να μη χάσουν τζίρους.

Τώρα όμως ακόμη και οι πολιτικοί έχουν "αφτιά" για να ακούσουν τα κακώς κείμενα.

ΚΡΙ ΚΡΙ: Προβλέψεις της αγοράς για άνοδο κερδοφορίας της τάξεως του 10% στο έτος. Τα τρόφιμα είναι αμυντικός κλάδος, όπως και να το κάνουμε

ΟΜΟΛΟΓΑ: Πιάνει τόπο σε ορισμένους κύκλους η πρόταση του προέδρου του ΣΜΕΧΑ να ανοίξουν οι δημοπρασίες κρατικών ομολόγων (να μη συμμετέχουν μόνο τράπεζες) και να γίνονται μέσω του μηχανισμού που διαθέτει το χρηματιστήριο.

Κύκλοι της ΕΧΑΕ ανέφεραν ότι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο, ενώ έφεραν και το παράδειγμα του τουρκικού χρηματιστηρίου που κάνει μεγάλους τζίρους.

Με αυτόν τον τρόπο, λένε παράγοντες της αγοράς, μπορεί να κερδίσει και το Δημόσιο (λόγω οξυμένου ανταγωνισμού, άρα ενδεχομένως χαμηλότερων επιτοκίων) και οι τελικοί πελάτες (ιδιώτες) που θα ήθελαν να επενδύσουν σε ομόλογα μέσω των χρηματιστηριακών εταιριών.

Θα πρέπει, όμως, σημειώνουμε και εμείς να δεσμευτούν οι ΑΧΕ με μια σαφή εκτίμηση για το τι ύψος ομολόγων μπορούν να απορροφήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v