Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 16 2003

Προεκλογική περίοδος και οσμή από… μπαρούτι!

Tα παραπάνω απολύτως υπαρκτά προβλήματα ουδόλως βέβαια δικαιολογούν την ξαφνική και ”μαζική” πίεση που εκδηλώθηκε χθες σε πλειάδα μετοχών, σε τέτοιο βαθμό που να οδηγήσει τις ”κακές γλώσσες” σε ένα εντελώς διαφορετικό συμπέρασμα:

Ότι η προεκλογική περίοδος, που αναμένεται ιδιαίτερα ”σκληρή”, ξεκίνησε από χθες και στο Χ.Α., με ”επίδειξη δυνάμεως” της μίας πλευράς έναντι της άλλης.

Κάπως έτσι ”εξηγούσαν” χθες γνώστες προσώπων και πραγμάτων την… ετεροχρονισμένη αντίδραση στα ”νέα” για τη δικαστική έρευνα που διεξάγεται σε σχέση με μια σειρά εισηγμένων εταιριών και τις ”επιδόσεις” τους το 1999.

Ομοίως κάποιοι άλλοι σχολίαζαν με την απαραίτητη δόση… κακεντρέχειας ότι αν σε μια αγορά που πλέον ”ελέγχεται” σχεδόν απόλυτα από επαγγελματίες επικρατούν πιέσεις σε σειρά μετοχών, επί τη βάσει φημών για ”επιτηρήσεις” λόγω κακών αποτελεσμάτων 9μήνου (πράγμα που δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία!), τότε κάποιοι επαγγελματίες μάλλον θα πρέπει να… αλλάξουν επάγγελμα!

Εκτός βέβαια αν απλώς έψαχναν για μια… δικαιολογία. Όπως κι αν έχουν όμως τα πράγματα, το συμπέρασμα για τον απλό επενδυτή δεν μπορεί παρά να είναι ένα και μοναδικό.

Πέραν μιας σχετικά ολιγάριθμης ομάδας μετοχών (να είναι 30, να είναι 40, να είναι 50;), η υπόλοιπη αγορά ”μυρίζει μπαρούτι”. Δικαίως ή αδίκως, τελικά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v