Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 12 2009

Σφηνάκια για ΟΤΕ, ΕΤΕ και... ξενοδοχεία

Σφηνάκια για ΟΤΕ, ΕΤΕ και... ξενοδοχεία
ΟΤΕ: Μεγάλο πωλητή έχει ήδη από τη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης ο τίτλος. Οι πωλήσεις εκδηλώθηκαν κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της εβδομάδας μέσω της Citigroup. Χρηματιστές εικάζουν ότι θα υπάρχει… ουρά πώλησης και σήμερα.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Έκλεισε short θέσεις επί του τίτλου της ΕΤΕ και δευτερευόντως επί του τίτλου της Alpha την περασμένη εβδομάδα ξένο χαρτοφυλάκιο. Από αυτά που είχαν σορτάρει νωρίς και... αποδοτικότατα στο Χ.Α. πέρσι…

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Πολλά ακούγονται στην αγορά για το ενδεχόμενο να σκάσουν... κανόνια. Τελευταία, τον γύρο της αγοράς έκαναν πληροφορίες για ζόρια σε ξενοδοχειακή εταιρία (με παλαιόθεν γνωστό... επώνυμο), η οποία διαθέτει δύο μονάδες σε ισάριθμα νησιά.

Τελικά, η προσδοκία του "ξενοδοχειακού πακέτου", του μέρους δηλαδή της κρατικής ενίσχυσης προς τις τράπεζες που θα κατευθυνθεί προς τον τουρισμό (όπως είχε προαναγγείλει ο τότε αρμόδιος υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος) φαίνεται να εκτονώνει την κατάσταση.

Η τράπεζα που έχει το sale and leaseback αλλά και μεγάλο μέρος των δανείων εμφανίζεται πρόθυμη για αναχρηματοδότηση.  

Ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι η μόνη περίπτωση. Γνωστός ξενοδόχος (με εμπλοκή και σε άλλους τομείς ιδιαίτερης... δημοσιότητας) εμφανίζεται να πληρώνει πλέον μόνο με... 12μηνες επιταγές, κάτι που δεν αρέσει βέβαια στους προμηθευτές του, ενώ προβλήματα με προμηθευτές λένε οι κακές γλώσσες ότι έχει και εις εκ των ιδιαίτερα "μεγάλων" του κλάδου...

Το μεγάλο θέμα γενικά στον συγκεκριμένο χώρο πάντως δεν είναι το τι έγινε το 2008. Είναι η περίοδος του 2009, όπου αν δεν αλλάξει δραστικά η κατάσταση, μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική για κάποιους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v