Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 22 2003

Οι (αναμενόμενες) εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και η αγορά

Θέμα χρόνου θεωρείται από πολλούς στην αγορά η εγκαθίδρυση μιας πρωτότυπης ”διαρχίας” στο ΠΑΣΟΚ, από στιγμή σε στιγμή, με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να βρίσκεται πλέον σε πρώτο πλάνο.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχουν παίξει οι προσδοκίες περί του κλεισίματος της ”ψαλίδας” που χωρίζει ως τώρα το ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ. όσον αφορά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Αν έστω 1,5%-2% των ψηφοφόρων δεν μετακινηθεί, σκέπτονται αρκετοί (κοιτώντας και κάποιες έρευνες), τότε η ”ψαλίδα” θα κλείσει αυτόματα κατά 3%-4%, ποσοστό σεβαστό έτσι κι αλλιώς σε μια τόσο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Ομοίως στελέχη της αγοράς πιστεύουν ότι μια ιδιότυπη έστω ”διαδοχή” στο ΠΑΣΟΚ θα είχε ευεργετικές επιδράσεις και στη Σοφοκλέους, προεκλογικά, καθώς θα έπαιρναν θάρρος ”φίλιες” δυνάμεις που τώρα φαίνεται να αδρανούν απέναντι στο… ”αναπόφευκτο”.

Πολιτικά σενάρια, θα μου πείτε, εικασίες και… ευσεβείς πόθοι.

Οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι αρκετά από τα υψηλόβαθμα στελέχη του ”ευρύτερου δημόσιου τομέα” έχουν ήδη αρχίσει και… ”υποβάλλουν τα σέβη τους” διά… παν ενδεχόμενο.

Μια πρώτη ”γεύση” δεν αποκλείεται να πάρουμε σήμερα με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, στη Βουλή, παρότι οι περισσότεροι θεωρούν ότι το τοπίο δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει προ του τέλους των εορτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v