Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 28 2009

ΑΕΕΑΠ: Μικρό το «ψαλίδι» στις NAV

ΑΕΕΑΠ: Μικρό το «ψαλίδι» στις NAV
Περιορισμένες μεταβολές στις λογιστικές καταστάσεις των δύο ΑΕΕΑΠ, της Πειραιώς και της Eurobank Properties αλλά και των υπόλοιπων εταιρειών real estate εκτιμάται ότι θα φέρουν οι αποτιμήσεις των ορκωτών για τις εύλογες αξίες των ακινήτων στις λογιστικές καταστάσεις στις 31/12/2008.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για μέση άνοδο του yield κατά 20 - 40 μονάδες βάσης, έτσι ώστε να απεικονίζονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγορά ακινήτων.

Αν οι εκτιμήσεις αυτές επαληθευτούν, δεν αναμένεται να προκληθούν αναταράξεις στις τιμές των μετοχών της Σοφοκλέους, καθώς τα υπάρχοντα discounts στον κλάδο υπερβαίνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 50%!

Πάντως, ο υπολογισμός του NAV κάθε ακινήτου χαρακτηρίζεται από σημαντικές δυσκολίες στην Ελλάδα, λόγω του χαμηλού όγκου των συναλλαγών σε αρκετές κατηγορίες ακινήτων.

Πέραν αυτών, παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι κάθε ακίνητο είναι ξεχωριστό με τα δικά του χαρακτηριστικά και ενδέχεται η αποτίμησή του να μην επηρεαστεί στο παραμικρό από τη γενικότερη συγκυρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v