Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 8 2004

ΒΕΡΝΙΚΟΣ: Κότερα ”του… αγρού και του… κάμπου”

Δεν ξέρω μήπως θα πρέπει να συνδυάσουμε ευθέως την ανακοίνωση της Βερνίκος με την οποία γίνεται εκτενής μνεία των προτάσεων του νεοεμφανισθέντος μετόχου της, κ. Λεβεντάκη, περί ”στροφής στη γεωργία”, με την ετέρα ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια εταιρία χθες.

Στην πρώτη αναφέρεται (με πολύ περισσότερα λόγια), ότι ο κ. Λεβεντάκης πρότεινε στην Βερνίκος Κότερα ”να επωφεληθεί των νέων ευκαιριών και να επενδύσει στο μεγάλο χώρο της γεωργικής βιομηχανίας, όπου υπάρχουν δυνατότητες σημαντικής και άμεσης κερδοφορίας”.

Η ανακοίνωση αυτή κλείνει με την επισήμανση ότι ο προτείνων συμμετέχει με ποσοστό 6,5% στη Βερνίκος κι ότι ”έχει εκφράσει την βούλησή του να αυξήσει το ποσοστό του”.

Η άλλη ανακοίνωση αφορά στην πρόθεση της εταιρίας EUROMAR ΜΑRITIME & INVESTMENTS SA να πουλήσει 500.000 μετοχές της Βερνίκος, ήτοι ποσοστό 5,608% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.

Μήπως θα πρέπει λοιπόν να τις συνδυάσουμε ευθέως και να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι τα… κότερα ετοιμάζονται να πάρουν τα… βουνά, ή ορθότερα ”τους αγρούς και τους κάμπους”;

ΥΓ: Κρίμα πάντως που η Βερνίκος εμφανίζεται να προαναγγέλλει στροφή προς την γεωργία και όχι προς την- εξίσου… συναφή άλλωστε με το υπάρχον αντικείμενό της- πτηνοτροφία.

Διότι στην περίπτωση αυτή θα ήταν εύκολη και η αλλαγή τίτλου από Βερνίκος Κότερα σε Βερνίκος… Κοτερά, όπως αποκαλούνται λαϊκά στην περιοχή του Μορέως και ευρύτερα, οι συμπαθείς όρνιθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v