Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 13 2004

Τηλεφωνήματα στον... αέρα!!!

Κυριολεκτικά ”στον αέρα” βρίσκεται η τηλεπικοινωνιακή αγορά μετά την κόντρα ΟΤΕ-ΕΕΤΤ που κορυφώθηκε στα τέλη του χρόνου και αφορά στα τιμολόγια (χονδρικής και λιανικής) του Οργανισμού.

Ο ΟΤΕ εφήρμοσε τα νέα τιμολόγια λιανικής που πρότεινε στην Επιτροπή, τα οποία όμως ενεκρίθησαν υπό την αίρεση ότι θα συνδυαστούν με τα αντίστοιχα τιμολόγια χονδρικής που ενέκρινε η ΕΕΤΤ και διέφεραν αρκετά από αυτά που είχε προτείνει ο Οργανισμός.

Ουσιαστικά λοιπόν ο ΟΤΕ πρέπει να τιμολογήσει τους μεγάλους πελάτες του με βάση τα νέα τιμολόγια χονδρικής. Τα οποία όμως, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του Οργανισμού, είναι χαμηλότερα του κόστους των αντίστοιχων υπηρεσιών.

Προτίθεται λοιπόν ο Οργανισμός, λένε οι πληροφορίες, να προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να ζητήσει την αναστολή της απόφασης της ΕΕΤΤ, κίνηση στην οποία μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί.

Πηγές προερχόμενες από τον Οργανισμό αναφέρουν ότι οι νομικές υπηρεσίες εξετάζουν το θέμα και ετοιμάζουν την προσφυγή που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.

Άλλωστε ο Οργανισμός θα χρειαστεί την απόφαση του δευτεροβάθμιου οργάνου όταν θα έρθει η ώρα να τιμολογήσει, περί τα μέσα Φεβρουαρίου, οπότε και ελπίζει να έχει δικαιωθεί.

Δεν θα μπορούσε όμως ο ΟΤΕ να περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου προτού εφαρμόσει τα τιμολόγια, τα οποία ενδεχομένως θα επηρεάσουν τα οικονομικά του αποτελέσματα;

Και οι υπόλοιποι πάροχοι μέχρι τότε τι θα πρέπει να κάνουν; Πώς θα διαμορφώσουν τα business plans τους και πώς θα κινηθούν στην αγορά, χωρίς να ξέρουν με βάση ποιες τιμές θα τιμολογηθούν εν τέλει;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v