Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 4 2009

Το Ιατρικό και οι απαντήσεις για "Γαία"

Το Ιατρικό και οι απαντήσεις για Γαία
Οι απαντήσεις των εισηγμένων εταιριών στα ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πάντα εντυπωσίαζαν τη στήλη.

Όχι για την ευρηματικότητά τους. Για το διαδικαστικό του χαρακτήρα τους… Τόσο που ενίοτε να φάσκουν και να αντιφάσκουν.

Τελευταίο παράδειγμα η από 22/1 απάντηση του Ιατρικού Αθηνών σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μετά τα ερωτήματα που έθεσε ο "Χαμαιλέων".

Για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη σας, θυμίζουμε ότι Ιατρικό Αθηνών και Ερρίκος Ντυνάν ανακοίνωσαν στις 21 Ιανουαρίου συμφωνία συνεργασίας για τη λειτουργία από το Ιατρικό Αθηνών μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής με την επωνυμία "Γαία", εντός των εγκαταστάσεων του Ντυνάν.

Την επομένη το Ιατρικό απάντησε στην Ε.Κ. ότι η διάρκεια της συμφωνίας με το Ντυνάν είναι 17 έτη με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 10 έτη.

Όσο για την επίπτωση στα μεγέθη του Ιατρικού από τη συμφωνία, η εισηγμένη απαντά ότι δεν τη γνωρίζει καθώς βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία ολοκλήρωσης του επιχειρησιακού σχεδίου της "Γαία".

Δηλαδή έχει υπογραφεί συμφωνία χωρίς να υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο; Έστω οι βασικοί του άξονες;

Αν μιλούσαμε για ένα MoU θα ήταν λογικό να μην έχει συνταχτεί ακόμη το επιχειρησιακό σχέδιο, αλλά εδώ πρόκειται για συμφωνία η οποία ανακοινώθηκε επίσημα.

Ούτε πρόκειται για πιλοτικό στάδιο. Ιατρικό και Ντυνάν συμφώνησαν για 17 συν 10 χρόνια.

Κανονικός γάμος δηλαδή… Και στις επιχειρήσεις δεν ισχύει το αγαπημένο στους Γάλλους coup de foudre (κεραυνοβόλος έρωτας). Όταν παντρεύονται με συμφωνίες έχουν κάνει πάντα τα κουμάντα τους.

Που σημαίνει ότι υπάρχει βασικό επιχειρησιακό πλάνο.

Γιατί δεν ανακοινώνεται λοιπόν; Να φταίει το ότι οι τρεις που αρχικά ήταν να δημιουργήσουν τη "Γαία" έμειναν δύο και η ιδέα, η τεχνογνωσία και το σχέδιο ήταν του τρίτου;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v