Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 23 2004

Περί ”διαγραμμάτων” και προγραμμάτων

Σε ότι αφορά τα πολιτικά, έντονη πλέον είναι η αίσθηση στην αγορά, ότι η περίοδος της ”έκπληξης” και της ”αντίδρασης” στην αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ (που εκτιμήθηκε ως γενικότερα θετική εξέλιξη επί τη βάσει προσδοκιών ”ανανέωσης” στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό) βαίνει προς τη λήξη της.

Δεν είναι λίγοι οι παράγοντες που σπεύδουν πλέον να σημειώσουν ότι έρχεται (περίπου 45 μέρες προ των εκλογών) η ώρα των σαφών προγραμμάτων, από αμφότερα τα κόμματα, τα οποία (μέσω των αρχηγών τους) εξακολουθούν να ομιλούν περί…διαγραμμάτων και να κάνουν αποσπασματικές εξαγγελίες, ”παροχολογικής” υφής.

Το ”εύκρατο” κλίμα στην αγορά, έλεγε χθες γνωστός χρηματιστής, συντηρείται με βάση μια αόριστη προσδοκία βελτίωσης των εσωτερικών συνθηκών, αλλά κι από το θετικό κλίμα στο εξωτερικό.

Εν τούτοις, προσέθεσε, η κατάσταση αυτή δεν γίνεται να συνεχιστεί επ άπειρον. Εάν διαπιστωθεί ότι αμφότερα τα κόμματα αποφεύγουν τη δέσμευση σε κρίσιμα οικονομικά θέματα, το γεγονός δεν θα περάσει απαρατήρητο, καθώς η αβεβαιότητα είναι εχθρός της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v