Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 2 2004

Ανανέωση με ”καμένα χαρτιά”;

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τα υπό διαμόρφωση οικονομικά ”επιτελεία” των δύο κομμάτων, τα νέα δηλαδή πρόσωπα της αγοράς που θα στελεχώσουν καίρια ”πόστα” στην περίπτωση που ένα εκ των δύο καταλάβει την εξουσία.

Μόνο που ορισμένα εξ αυτών των προσώπων (σαφώς όχι όλα για να μην παρεξηγηθούμε), σε αμφότερα τα κόμματα, δεν έχουν να κομίσουν τίποτα ”νέο” στην αγορά.

Τουναντίον, κάποια ενδέχεται να φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση τους μηχανισμούς που τα επέλεξαν, λόγω των δυσάρεστων πτυχών που περιλαμβάνει η προσωπική τους ”ιστορία”.

Στην πράξη είναι ”καμένα χαρτιά”, που το καλύτερο που έχουν να προσφέρουν είναι μια παραπολιτική καριέρα σε αγοραία πόστα, στα πρότυπα ακριβώς που υποτίθεται ότι έχουμε ήδη ”απορρίψει” και πάμε για καινούργια.

Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις που δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα, μήπως και η δημοσιοποίηση αυτών των συγκεκριμένων ονομάτων γίνεται από… ”εχθρούς” απλώς για να βλάψουν το κύρος του κόμματος στο οποίο φέρονται να έχουν κληθεί οι λεγάμενοι να προσφέρουν τις πολύτιμες - υποτίθεται- υπηρεσίες τους.

Γι’ αυτό κι ο ”Χαμαιλέων” επιφυλάσσεται προς ώρας ν’ ανοίξει το στόμα του και απλώς έχει να δώσει μια συμβουλή στους ”επιτελάρχες” και των δύο παρατάξεων:

Όταν είναι τόσο προφανές ότι η κοινή γνώμη -και στον χώρο της οικονομίας- ζητά πραγματική ανανέωση και ουσιαστικές αλλαγές, είναι καλύτερα να κάνεις στρατηγούς κάποιους άγνωστους -μα ικανούς- συνταγματάρχες, παρά να πας στη μάχη με… ”ξεφωνημένους” στρατηγούς και υποστρατήγους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v