Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 13 2004

Γ. Βεζανής: Το ”μυστικό” της επιτυχίας του

”Ένας από τους βασικούς άξονες για την επιλογή των μετοχών στις οποίες επενδύουμε, είναι ο μακροχρόνιος ορίζοντας. Δεν κυνηγάμε τις βραχυχρόνιες αποδόσεις.

Επίσης ένα σημείο που νομίζω ότι μας βοήθησε τα τελευταία χρόνια είναι η επιλογή μας να μην ακολουθούμε τυφλά τους δείκτες, αλλά να διαφοροποιούμε σημαντικά τα χαρτοφυλάκιά μας αναλαμβάνοντας και τον σχετικό κίνδυνο.

Για μεγάλα χρονικά διαστήματα, στα χαρτοφυλάκια των αμοιβαίων μας δεν περιλαμβάνονταν σημαντικοί κλάδοι του ΧΑ, κίνηση που για πολλούς εθεωρείτο αδιανόητη. Τέτοιες επιλογές τελικά έκαναν τη διαφορά στις αποδόσεις”.

Τάδε έφη Γιάννης Βεζανής, πρόεδρος της HSBC ΑΕΔΑΚ και κατά τεκμήριο ο πλέον επιτυχημένος –προς όφελος των μεριδιούχων του- διαχειριστής μετοχικών αμοιβαίων ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, με αποδόσεις που συστηματικά ξεπερνούν το δείκτη τόσο στην άνοδο όσο και στην πτώση.

Το απόσπασμα είναι από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο συνάδελφο της

εφημερίδας ”ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, Γιάννη Παπαδογιάννη, την περασμένη Κυριακή, στην οποία βέβαια δεν παραλείπει να αναφέρει τη σημασία της συνεχούς ανάλυσης των θεμελιωδών στοιχείων, ”χωρίς όμως να παραβλέπεται η γενικότερη τάση της αγοράς”.

Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι βλέπει τις αγορές να έχουν γυρίσει πλέον σελίδα μετά την πτώση των προηγούμενων ετών, ενώ θα πρέπει να προσεχθεί μία ακόμη παρατήρησή του.

Όπως λέει, στο ΧΑ έχει προκύψει μια ελπιδοφόρα διαφοροποίηση. Η άνοδος των τιμών των μετοχών είναι επιλεκτική και δεν αφορά στους πάντες.

”Πιστεύω ότι η λογική του εύκολου και γρήγορου κέρδους συρρικνώνεται ενώ και ο κόσμος έχει γίνει πολύ προσεκτικός, στοιχεία που δείχνουν μια βελτίωση της επενδυτικής παιδείας. Ωστόσο στην κατεύθυνση αυτή, έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα”, τόνισε.

Πράγματι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v