Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 26 2004

Ομιλος Κόκκαλη: Η επικαιρότητα και η επόμενη μέρα

Απανωτά χθες τα κτυπήματα για τον όμιλο Κόκκαλη μετά τις ευχάριστες ειδήσεις για το placement ξένων (κυρίως) και ελλήνων επενδυτών στην INTRALOT, αλλά και την εμφάνιση της Fidelity Investments στην INTRACOM.

Κι αν η είδηση για μία ακόμη εισαγγελική δίωξη μπορεί να θεωρηθεί ”συνηθισμένη” μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί σε επίπεδο δικαστικών διώξεων τα τελευταία χρόνια, (χωρίς έως στιγμής να έχει υπάρξει κάποια καταδίκη εναντίον του κ. Κόκκαλη), η είδηση ότι ο ΟΠΑΠ κέρδισε στο Εφετείο την υπόθεσή του με την INTRALOT, μάλλον ξάφνιασε δυσάρεστα τους επενδυτές της τελευταίας.

Ωστόσο, αυτά τα θετικά και αρνητικά επεισόδια, λίγο απασχολούν εκείνους που επιθυμούν να μάθουν το σημαντικότερο. Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα του ομίλου Κόκκαλη γενικώς, ως προς την στρατηγική που θα ακολουθηθεί, αλλά και ως προς το βαθμό ενεργού εμπλοκής του ιδρυτή και ισχυρού ανδρός του ομίλου.

Το γεγονός ότι στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ ο κ. Κόκκαλης εμφανίζεται πλέον με ποσοστά τα οποία πολύ απέχουν ακόμη και από την λεγόμενη ”καταστατική μειοψηφία” του 33%, ενώ στα όρια αυτής κινείται και το ποσοστό του στην INTRACOM, ευλόγως πυροδοτεί διάφορα σενάρια.

Ως ένα βαθμό, λέγουν κάποιοι, το ποιο… σενάριο θα γίνει πραγματικότητα εξαρτάται κι από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, το οποίο θα είναι γνωστό σε περίπου 11 ημέρες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Κόκκαλης δεν σκοπεύει να δει την όποια επόμενη ημέρα απροετοίμαστος, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο.

Κι από αυτή την άποψη οι απανωτές πωλήσεις μετοχών του κατά το περασμένο διάστημα, μεγάλο μέρος των οποίων απορροφήθηκε από θεσμικούς επενδυτές, αλλά και οι εισαγωγές εταιριών στις οποίες έχει μεγάλα συμφέροντα (όπως η Alpha Γκρίσιν και η ΙΝΤΡΑΜΕΤ) στο ΧΑ, αδιαμφισβήτητα αυξάνουν τη δυνατότητά του για πάσης φύσεως ελιγμούς.

Κάποιοι άνθρωποι της αγοράς πάντως, οι οποίοι συνήθως είναι ιδιαίτερα διορατικοί, επιμένουν ότι ο όμιλος αναζητεί πλέον ”πάση δυνάμει” λύσεις συνεργασιών – και σε μετοχικό επίπεδο- που να έχει εμβέλεια πέραν των ελληνικών συνόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v