Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 31 2009

Βίοι αντίθετοι για ΟΛΠ και ΟΛΘ

Βίοι αντίθετοι για ΟΛΠ και ΟΛΘ
Ο ΟΛΠ είναι ο κερδισμένος των διαγωνισμών. Η Cosco θα παραλάβει από τον Οκτώβριο την εκμετάλλευση των ΣΕΜΠΟ και στο ταμείο του οργανισμού θα εισρεύσει η προκαταβολή των 50 εκατ. ευρώ.

Ο θεωρητικά χαμένος ΟΛΘ προσωρινά κερδίζει τις εντυπώσεις.

Μόνο 5 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία του στις 16/2 από την κατάπτωση της εγγύησης των Hutchison - Alapis. Αυτά θα ενισχύσουν απευθείας τα προ φόρων κέρδη του ως έκτακτο έσοδο.

Επιπλέον, όμως, η διοίκησή του αναμένει βελτίωση των αποτελεσμάτων 2009 σε σχέση με αυτά του 2008

Από τα υπάρχοντα έως σήμερα στοιχεία προκύπτει ότι η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο α΄ δίμηνο του 2009 εμφανίζεται αυξημένη κατά 16,39%, ενώ του συμβατικού φορτίου μειωμένη σε ποσοστό 29,9 %, με τις αντίστοιχες πωλήσεις να εμφανίζονται ελάχιστα αυξημένες.

Στον αντίποδα, στον ΟΛΠ κατά τους πρώτους 2 μήνες του έτους η κίνηση των φορτίων παρουσιάζει σημαντική υστέρηση.

Στον τομέα των αυτοκινήτων η πτώση ξεπερνά το 30%. Στα εμπορευματοκιβώτια διαπιστώνεται ανάλογη τάση, αλλά με μικρότερη μείωση.

Επιπλέον, ο ΟΛΘ έχει υψηλά ίδια κεφάλαια και μικρές ανάγκες προσφυγής σε κεφάλαιο κίνησης παρά τη μείωση των κερδών και των ταμειακών ροών από λειτουργικές δραστηριότητες 

Ο ΟΛΠ, από την πλευρά του, έχει ήδη ζοριστεί σε επίπεδο ταμειακών ροών και η διοίκησή του έχει κινηθεί για να κλείσει δάνειο 10 εκατ. ευρώ για κεφάλαιο κίνησης

Προς το παρόν ο ΟΛΘ χάρη στη φύση των εργασιών του δείχνει αμυντικότερος. Μένει να βρει και στρατηγικό επενδυτή.

Ο διαγωνισμός, βλέπετε, δεν έχει ακόμη ακυρωθεί…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v