Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 13 2002

Η σιωπή των τραπεζιτών είναι ”χρυσός”;

”Ασυγκίνητοι” παραμένουν οι τραπεζίτες από τη διολίσθηση των τιμών στις μετοχές τους αλλά και την κριτική που υφίστανται από μία μερίδα του Τύπου για τη ”σιωπή” τους.

Το ερώτημα βέβαια παραμένει. Γιατί σιωπούν; Μήπως δε γνωρίζουν πόσα θα είναι τα αποτελέσματα τριμήνου και τις προβλέψεις τους για εφέτος; Αυτό μάλλον...”χλωμό” το βλέπω.

Μήπως δεν είναι ”ορθό” να μιλήσουν; Μα όλες οι μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού βγαίνουν και ενημερώνουν τους επενδυτές, όταν γνωρίζουν οτι πρέπει να ”προειδοποιήσουν” την αγορά. Οχι μέσω ανωνύμων- και άρα αφερέγγυων επί του προκειμένου- κύκλων, αλλά επισήμως.

Που καταλήγουμε; Μήπως στο ότι είναι δύσκολο να δικαιολογήσουν τα...αδικαιολόγητα; Μήπως στο οτι φοβούνται τις ερωτήσεις που θα προκύψουν, για τα μετοχοδάνεια και τις άλλες επισφαλείς μορφές δανεισμού που δημιουργήθηκαν μετά το ”τρελο” 1999;

Μήπως διότι πλησιάζει η ώρα να εξηγήσουν που έχουν καταλήξει οι μετοχές από κάποιες μεγάλες δημόσιες εγγραφές οι οποίες επέτυχαν μόνο και μόνο γιατί υπήρχαν τα ”κυκλώματα” και οι ”παλιόφιλοι”;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v