Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 18 2009

Σφηνάκια για Forthnet, Centric και ηλεκτρικά

Σφηνάκια για Forthnet, Centric και ηλεκτρικά
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ: Για καύσωνα και μάλιστα σύντομα δέονται καθημερινά οι επιχειρήσεις ηλεκτρικών. Και κυρίως όσες δραστηριοποιούνται στη χονδρική.

Οι πωλήσεις φέτος είναι σημαντικά μειωμένες λόγω και της κρίσης, ενώ τα προβλήματα ρευστότητας σε σειρά μεσαίων και μικρών αλυσίδων λιανικής δεν αφήνουν περιθώρια και για μεγάλες πιστώσεις. Όλοι, λοιπόν, προσβλέπουν στην αύξηση πωλήσεων των κλιματιστικών. Τα κλιματιστικά πέραν όλων των άλλων διαθέτουν και μεγάλα περιθώρια κέρδους.

Γι' αυτό και παρακαλούν να… πιάσουν οι ζέστες.

CENTRIC: Την ώρα που στην αγορά κυκλοφορούν φήμες για τοποθέτηση στον τίτλο εφοπλιστή-επενδυτή η εισηγμένη βάζει στην ατζέντα της τακτικής γενικής συνέλευσης θέμα αύξησης κεφαλαίου.

Η συνέλευση θα κληθεί, μεταξύ άλλων, στις 10 Ιουνίου να αποφασίσει αύξηση με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετοχών. Βέβαια, μπορεί απλώς να εξουσιοδοτηθεί το Δ.Σ. για να μπορεί να αποφασίσει την ΑΜΚ σε εύθετο χρονικό διάστημα.

Η πρόθεση ΑΜΚ πάντως συνάδει με τις χρηματιστηριακές φήμες για αγορές μετοχών Centric από εφοπλιστή. Ενδεικτικό είναι ότι την Παρασκευή άλλαξαν χέρια πάνω από 1 εκατ. μετοχές. Κόσμος μπαίνει και βγαίνει στο μετοχικό της κεφάλαιο. Ούτε ο… πολυμετοχικός τέτοια κινητικότητα.

FORTHNET: Κόσμος πάει και έρχεται και στο Dubai. Προορισμός η Emirates Telecommunications, βασικός μέτοχος της Forthnet.

Εκπρόσωποι της APAX και της Permira οι οποίες κατέθεσαν από κοινού μη δεσμευτική προσφορά για τη Forthnet είδαν και θα ξαναδούν τους Άραβες, ενώ ραντεβού έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες και από την πλευρά του ANΤ1.

Η μη δεσμευτική προσφορά της APAX και της Permira προϋποθέτει συμφωνία της Emirates Telecommunications και βεβαίως διενέργεια οικονομικού ελέγχου.

Κρίσιμη η στάση την οποία θα κρατήσουν η ασφαλιστική Aviva και το ταμείο των Ολλανδών δασκάλων Stichting που κατέχουν αντίστοιχα το 7,69% και το 13,017% της Forthnet.

Τα έχουν δε αγοράσει σε υψηλότερες τιμές…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v