Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 22 2009

Σφηνάκια για Rainbow, ΕΤΜΑ και Jumbo

Σφηνάκια για Rainbow, ΕΤΜΑ και Jumbo
RAINBOW: Στις 27/3 η Γ.Σ. με απαρτία 79,8827% ενέκρινε τη μη δεσμευτική πρόταση της Info-Quest για την εξαγορά των μετοχών του βασικού μετόχου της εταιρίας αλλά και των λοιπών μετοχών, στην τιμή του 1,46 ευρώ ανά μετοχή.

Ο τίτλος επέστρεψε την Τετάρτη στο ταμπλό και χθες έφτασε μέχρι το 1,65 ευρώ. Τι ήθελε να δείξει ο "ενθουσιώδης" αγοραστής;


ΕΤΜΑ: "Περίεργη" καταγγελία κατετέθη από επενδυτή στο ΣΔΟΕ, σύμφωνα με την οποία ζητείται να εξεταστεί το κατά πόσον ο επενδυτής κ. Δημήτριος Κωνσταντακάτος εισέπραξε μεγάλο ποσό -προφανώς παρανόμως- από την εισηγμένη εταιρία ΕΤΜΑ.

Ο καταγγέλλων επικαλείται έγγραφες μαρτυρίες συγγενικών προσώπων του κ. Κωνσταντακάτου ότι πληροφορήθηκαν το γεγονός αυτό από τη… μητέρα του κ. Κωνσταντακάτου.

Ο κ. Δ. Κωνσταντακάτος είναι γιος του πρώην ιδιοκτήτη της REMEK και διαθέτει υψηλά ποσοστά μετοχών, πέρα από την ΕΤΜΑ, στις εισηγμένες ΛΑΝΑΚΑΜ και Λεβεντέρης.


JUMBO: Εγκαίρως και πριν καν ολοκληρώσει τη χρήση 2008 - 2009 η διοίκηση της Jumbo έσπευσε να προϊδεάσει για τις επιδόσεις της επόμενης χρήσης 2009 - 2010.

Η διοίκηση της Jumbo διατυπώνει πρόβλεψη για μονοψήφια αύξηση πωλήσεων και κερδών (8% και 6% αντίστοιχα).

Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη φορά την τελευταία οκταετία όπου ο όμιλος θα αναπτυχθεί με μονοψήφιο ρυθμό.

Ο όμιλος πήρε την -τολμηρή ομολογουμένως- απόφαση να εξαιρέσει από τα προϊόντα του τις κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών (που ως κατηγορία γνωρίζουν αύξηση) προκειμένου να μην επιβαρύνει το μικτό του περιθώριο.

Σε αυτή την εξαίρεση αποδίδει κατά κύριο λόγο την κάμψη των προβλέψεων για την επόμενη χρήση, καθώς ο τζίρος της κατηγορίας στο σύνολο των πωλήσεων της Jumbo φτάνει στο 6%.

Από την άλλη, παραδοσιακά οι εκτιμήσεις της διοίκησης της Jumbo είναι συντηρητικές και το τελικό αποτέλεσμα ξεπερνά τις αρχικές προβλέψεις.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στη χρήση που κλείνει στις 30/6/09 η οποία προβλέπεται να κλείσει άνω των αρχικών προσδοκιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v