Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 27 2009

Σφηνάκι για Νηρέα, Alapis και ΣΩΛΚ

Σφηνάκι για Νηρέα, Alapis και ΣΩΛΚ
ΝΗΡΕΑΣ: Για αύριο Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση του Νηρέα σε road show τίτλων μεσαίας κεφαλαιοποίησης στο Λονδίνο, ενώ στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου μαθαίνουμε ότι υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού ομίλου θα μετέχει στο πάνελ των ομιλητών στην "ημερίδα ιχθυοτροφών" που διοργανώνει στο Όσλο η RS Platou.

ALAPIS: Εντός του α΄ τριμήνου της τρέχουσας χρήσης αναμένεται να καθαρίσει το μεγαλύτερο μέρος της ζημίας που θα εγγράψει φέτος από τη διακοπτόμενη δραστηριότητα των βιολογικών η Alapis.

Η δραστηριότητα παραγωγής και εμπορίας βιολογικών προϊόντων διακόπτεται και ο κλάδος εκκαθαρίζεται όπως έχει ήδη ανακοινώσει η εισηγμένη.

Που σημαίνει ότι θα ληφθούν στο α΄ τρίμηνο προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις, ενώ θα αναληφθεί και το μεγαλύτερο μέρος του κόστους διακοπής της δραστηριότητας.

Η επίπτωση στα αποτελέσματα θα είναι μικρή καθώς στο α΄ τρίμηνο οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 18% (Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ) χάρη στην ισχυρή αύξηση του κύκλου εργασιών των φαρμάκων.

Ισχυρή άνοδο αναμένεται να σημειώσουν και τα EBITDA, ενώ τα αποτελέσματα θα επηρεαστούν από τις υψηλότερες αποσβέσεις και τους υψηλότερους τόκους.

ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Έκπληξη προκάλεσε σε αναλυτές και διαχειριστές η σημαντική αύξηση μεγεθών που εμφάνισε στο α΄ τρίμηνο η Σωληνουργεία Κορίνθου.

Σε ένα δυσμενές περιβάλλον με το πετρέλαιο να υποχωρεί και να συμπαρασύρει μαζί του τα νέα projects αγωγών και τις τιμές του χάλυβα να υποχωρούν η ΣΩΛΚ εμφάνισε αύξηση πωλήσεων κατά 47%!

Και η αύξηση είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή γιατί το περσινό α΄ τρίμηνο ήταν καλό από πλευράς πωλήσεων και με υψηλές τιμές χάλυβα. 

Πράγμα που σημαίνει ότι η ΣΩΛΚ πούλησε φέτος πολύ περισσότερους τόνους σωλήνων και κοιλοδοκών σε σχέση με πέρυσι, για να πετύχει κόντρα και στις χαμηλότερες τιμές να εμφανίσει αύξηση αξίας πωλήσεων κατά 47%.

Εξ ου και η διατήρηση του περιθωρίου EBITDA σε ικανοποιητικά επίπεδα (8,5% έναντι 10,3% το α΄ τρίμηνο του 2008).

Η εισηγμένη δε προχώρησε και σε απομείωση αποθεμάτων ύψους 4,6 εκατ. ευρώ.

Η έκπληξη για αναλυτές και διαχειριστές είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς στην πρόσφατη παρουσίαση στην ΕΘΕ η διοίκηση της εταιρίας και του ομίλου Σιδενόρ στον οποίο υπάγεται δεν έδωσε ούτε το παραμικρό στίγμα για τη δυνατή πορεία πωλήσεων και κερδών στο α΄ τρίμηνο.

Πάντα μυστικοπαθής ο όμιλος. Και στα καλά και στα κακά…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v