Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 3 2009

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Βαλκάνια - τράπεζες και ΚΑΠΠΑ

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Βαλκάνια - τράπεζες και ΚΑΠΠΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ψύλλιασε την αγορά η απόφαση της ΕΤΕ να μη διανείμει μέρισμα ούτε με τη μορφή μετοχών σε συνδυασμό με αλλαγή κατεύθυνσης στην ομιλία του κ. Αράπογλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας είπε: "Να είστε βέβαιοι ότι εφόσον μας δοθεί η δυνατότητα θα το πράξουμε".

Εννοώντας ότι θα δώσει μέρισμα.

Η ΕΤΕ έχει μπει στο πακέτο στήριξης και επομένως μέρισμα με μετρητά δεν μπορεί να δώσει για τη χρήση του 2008.

Τα 350 εκατ. ευρώ που πήρε η Εθνική, όμως, είναι για τα μεγέθη της αστείο ποσό… Μένει να αποφασίσει απλώς να το αποπληρώσει.

Και θα το κάνει εφόσον το πράξει και κάποια άλλη τράπεζα.

Η παραπάνω λογική, σε συνδυασμό με το ότι η ΕΤΕ αποφάσισε να μη δώσει τη δυνατότητα για επανεπένδυση του μερίσματος, κάνει κάποιους στην αγορά να υποπτεύονται ότι ίσως υπάρξει άλλη ανταμοιβή…

Τύπου προμερίσματος για τη χρήση του 2009 ή επιστροφής κεφαλαίου… Εφόσον βέβαια αποπληρώσει το Δημόσιο πριν από το τέλος της χρονιάς…


ΒΑΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ (και τράπεζες): Την άσχημη πλευρά των Βαλκανίων ανακαλύπτουν τώρα στα δύσκολα -λόγω της κρίσης- οι τράπεζες. Διότι πολλοί πελάτες ζορίζονται να αποπληρώσουν τα δάνειά τους και ορισμένοι από αυτούς αποδεικνύονται καλοί… μπαταχτσήδες.

Η συμπεριφορά, μαθαίνουμε, ποικίλλει από χώρα σε χώρα και οι Ρουμάνοι αναδεικνύονται... πρωταθλητές, καθώς το νομικό τους πλαίσιο επιτρέπει πτωχεύσεις-"εξπρές" προς όφελος του οφειλέτη και προς μεγάλη δυσθυμία των πιστωτών.

Αντιθέτως, πιο συνεπείς φαίνεται να είναι οι Βούλγαροι αλλά και οι γείτονες Τούρκοι. Οι ίδιοι οι τραπεζίτες παραδέχονται ότι μάλλον θα έπρεπε να έχουν ψάξει ακόμη καλύτερα τέτοιου είδους νομικά και διαδικαστικά θέματα (πτωχεύσεις, κατασχέσεις, χρονικά περιθώρια κ.λπ.), διότι σε ορισμένες περιπτώσεις βρέθηκαν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Το παρήγορο πάντως είναι ότι σε όλες αυτές τις χώρες η κατάσταση μέχρι τώρα είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που προδιέγραφαν τα "μαύρα σενάρια" των περασμένων μηνών.

Κι αν δεν αλλάξει η κατάσταση προς το χειρότερο, "χαλάλι" η χασούρα από μπαταχτσήδες και από λοιπούς "πονηρούς"…

ΚΑΠΠΑ ΑΧΕ: Βαθιά το χέρι στην τσέπη έχει αποφασίσει να βάλει ο κ. Σπ. Μπέλλος για να επαναφέρει την Κάππα ΑΧΕ στις πρώτες θέσεις βάσει τζίρου.

Μετά τον κ. Α. Κοντογούρη και την κ. Μ. Ντούλη, προς τη Βαλαωρίτου κατευθύνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ακόμη brokers.

Ο ένας θα κατηφορίσει την Κηφισίας, αλλά μπορεί να του πάρει και μήνες μέχρι να… φτάσει στο κέντρο λόγω... τεχνικών προβλημάτων τα οποία πάντως επιδιώκεται να επιλυθούν… φιλικά.

Ο άλλος θα "πεταχτεί" από τη Μιχαλακοπούλου, οπότε είναι σαν να έχει ήδη φτάσει…

Αμφότεροι υπογράφουν, σύμφωνα με πληροφορίες, κλειστό συμβόλαιο διετίας!

Θα τους ακολουθήσει και ένας αναλυτής από το ελληνικό τμήμα μιας ευρωπαϊκής ΑΧΕ…

Σημειώνεται ότι από την Κάππα ΑΧΕ έχει αποχωρήσει το δίδυμο των κ. Ν. Διαμαντόπουλου και Π. Παπαθανασίου, οι οποίοι ερχόμενοι από την Π&Κ είχαν ανεβάσει ψηλά σε τζίρους τη χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v