Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 10 2004

ΕΜΠΟΡΙΚΗ: Καλπάζει η… ακριβότερη τράπεζα!

Η στήλη αφιέρωσε αρκετό χώρο στις θετικές αλλαγές που συντελούνται στη διοίκηση της πολύπαθης Εμπορικής Τράπεζας.

Εν τούτοις, αδυνατεί να εξηγήσει το μίνι ράλι που κάνει η μετοχή της το τελευταίο διάστημα, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε εμφανής αιτία.

Με βάση τα πολυάριθμα στοιχεία προβλέψεων των επαγγελματιών της αγοράς που έχει συγκεντρώσει η JCF για το τρέχον και το επόμενο έτος, η Εμπορική είναι σήμερα μακράν η ακριβότερη σε όρους Ρ/Ε, (28,6 για το 2003, 23,3 για το 2004 και 16,7 για το 2005) και θα παραμείνει η ακριβότερη.

Ομοίως υπολείπεται των άλλων μεγάλων τραπεζών και σε αναμενόμενη μερισματική απόδοση για το 2003 και τα επόμενα χρόνια. Τα στοιχεία μπορείτε να τα συγκρίνετε και μόνοι σας από τις καρτέλες μετοχής του euro2day.gr

Αυτά λένε οι προβλέψεις των επαγγελματιών, Ελλήνων ΚΑΙ ξένων, προτού ακόμη γνωστοποιηθεί τι… σκελετούς θα βγάλει από τις ντουλάπες της τράπεζας (βλέπε επισφάλειες κ.ά.) ο κ. Προβόπουλος στο τρέχον και στα επόμενα τρίμηνα.

Επίσης, είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη τράπεζα έχει μάλλον το μεγαλύτερο ασφαλιστικό πρόβλημα με τους εργαζομένούς της (πρόβλημα που θα απεικονιστεί με τα ΔΛΠ σε όλη του την έκταση ως προς τις αναλογιστικές προβλέψεις μειώνοντας τα κεφάλαιά της).

Από την άλλη, υπάρχουν τα ανοικτά θέματα με τη λεόντειο –πλην όμως... ”απόρρητη” κατά τον κ. Στουρνάρα- σύμβαση με την Credit Agricole.

Oπότε τι μπορεί να σημαίνει αυτός ο ”καλπασμός”, και μάλιστα με όγκους που έφτασαν την Παρασκευή τα 708.000 τεμάχια; Θα γίνει κάποιο… θαύμα ή μήπως κάποιο… ξεφόρτωμα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v