Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 1 2009

Τα παιδιά, οι ρώγες και τα... λάχανα

Τα παιδιά, οι ρώγες και τα... λάχανα
Ένα κουίζ για καιρούς... κρίσης: Ποια παροιμία είναι η καλύτερη; "Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν", "μάζευε κι ας είν’ και ρώγες" ή "καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια".

Εν πάση περιπτώσει, εμείς θα σας πούμε μια μικρή ιστορία και εσείς αποφασίζετε...

Εισηγμένος της επιχειρηματίας, πριν από έναν χρόνο περίπου (για την ακρίβεια προ... κρίσης), είδε τα έξοδα της εταιρίας του (και του ομίλου του) για χαρτί Α4 (το κοινό χαρτί για εκτυπωτές δηλαδή) και... φρίκαρε, καθώς θεώρησε το κόστος αδικαιολόγητο.

Έτσι, εκδόθηκε υπηρεσιακός... φετφάς, στον οποίο αναφερόταν ότι κάθε τμήμα θα προμηθευόταν χαρτί Α4 την 1η του μήνα κι έπρεπε να κάνει τη δουλειά του με τη συγκεκριμένη ποσότητα μέχρι την 1η του επόμενου μήνα, οπότε και θα είχε δικαίωμα να ξαναπρομηθευτεί χαρτί. "Κι αν σας τελειώσει, γυρίστε το από την ανάποδη και ξανατυπώστε", ήταν (περίπου) η απάντηση σε όσους μπήκαν στον κόπο να ρωτήσουν "πώς και γιατί".

Το νέο κυκλοφόρησε (εν είδει κουτσομπολιού) και στον κλάδο και κάποιοι ανταγωνιστές κάγχασαν ελαφρώς και θεώρησαν κατάλληλη την ευκαιρία να επαναλάβουν τις απόψεις περί "σφιχτοχέρη" (επιεικώς) που πάει να βγάλει ξύγκι από έντομα...

Πέρασαν όμως οι καιροί, ήρθαν βροχές, ήρθαν μπόρες (που τραγουδά και ο Σαββόπουλος), ήρθε η κρίση και την (τότε) απόφαση του "σφιχτοχέρη" τη βρήκαν σωστή και οι άλλοτε καγχάζοντες (οι οποίοι, σημειωτέον, από τότε βρίσκονταν συγκριτικά σε δυσχερέστερη θέση).

Κι έτσι οι εσωτερικοί... φετφάδες για το συμμάζεμα σε αυτά τα "χαζά" κόστη κυκλοφορούν πια κι αλλού. Μόνο που τώρα κανένας δεν έχει διάθεση όχι να καγχάσει αλλά ούτε και να σκάσει έστω και ένα απλό χαμόγελο...

Οπότε... επιστρέφουμε στο κουίζ: ποια παροιμία είναι η ταιριαστή για την περίπτωση;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v