Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 18 2004

Χρηματιστηριακές ιστορίες με… Δράκους!!!

Με ενδιαφέρον -το οποίο σταδιακά μετατράπηκε σε έκπληξη- η στήλη διάβασε πρόσφατο ”άρθρο” του προέδρου της εκτελεστικής επιτροπής της Ένωσης Εταιριών Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο, κ. Παν. Δράκου, το οποίο, διόλου πρωτότυπα ομολογουμένως, είχε τίτλο ”Οι αλήθειες για τη χρηματιστηριακή κρίση”.

Ευτυχώς για τον ίδιο, ο αρθρογράφος ”ομολογεί” στην αρχή του πονήματός του ότι στο επίμαχο διάστημα του 1999-2000 ήταν απών.

Ζώντας εκτός Ελλάδος δικαιολογείται -ίσως- να αντιμετωπίζει τα όσα συνέβησαν ολίγον εκ του μακρόθεν και να καταλήγει σε προκλητικά συμπεράσματα όπως ότι ”Η αλήθεια είναι ότι οι μεγαλομέτοχοι δεν εκμεταλλεύθηκαν τις υψηλές τιμές των μετοχών” (σ.σ. για να πουλήσουν) το… 1999-2000!!!

Το γεγονός δε ότι επικαλείται και υποτιθέμενα ”στοιχεία” για το ανωτέρω συμπέρασμά του, όταν είναι γνωστό σε οποιονδήποτε έμπειρο επενδυτή ότι ακόμη και σήμερα δεν υπάρχουν καθόλου πλήρη στοιχεία για τις κινήσεις των βασικών μετόχων (και ιδίως για τις κινήσεις των off shore εταιριών τις οποίες χρησιμοποιούν) φανερώνει ότι ενδεχομένως εξακολουθεί να ζει εκτός ελληνικής… πραγματικότητας!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v