Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 14 2009

Ιατρικό: Οι αναλυτές τους πήραν με τις… εκθέσεις!

Ιατρικό: Οι αναλυτές τους πήραν με τις… εκθέσεις!
Τα "καμώματα" του Ιατρικού Κέντρου φαίνεται να εκνεύρισαν ακόμη και τους παραδοσιακά ψύχραιμους αναλυτές, με αποτέλεσμα το περιεχόμενο της έκθεσης της Alpha Finance να είναι ιδιαίτερα σκληρό για τα… ελληνικά δεδομένα.

Αναφέρει λοιπόν η έκθεση της Alpha Finance: "Η εταιρία είχε ανακοινώσει στις 21 Ιανουαρίου τη λειτουργία γυναικολογικής κλινικής 150 κλινών στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Έξι μήνες μετά (7/8/09) το Ιατρικό Κέντρο ανακάλεσε την απόφασή του να λειτουργήσει την κλινική μέσα στο Ερρίκος Ντυνάν, χωρίς να δώσει καμιά εξήγηση για το θέμα! Βέβαια, ο όμιλος υποστήριξε ότι η γυναικολογική κλινική θα τεθεί σε λειτουργία πριν από το τέλος του 2009, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες!".

Και σε άλλο σημείο της έκθεσης αναφέρεται για το ίδιο θέμα: "Αποσύρουμε αυτή τη μονάδα από την αξιολόγησή μας, καθώς δεν υπάρχει καθόλου ορατότητα για το πότε και το πώς αυτή θα πραγματοποιηθεί"

Η Alpha Finance όμως αναφέρθηκε και στις οικονομικές επιδόσεις του Ιατρικού Κέντρου όχι πάντως με τα πλέον κολακευτικά σχόλια:

"Η πορεία του δευτέρου τριμήνου του 2009 ήταν απογοητευτική, με τα έσοδα να υποχωρούν κατά 1,4%, στα 73 εκατ., και το EBITDA στα 8 εκατ. (-19%). Το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε στο 11% και ήταν το χαμηλότερο στον κλάδο. Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 80%(!) σε ετήσια βάση, στις 670 χιλ. ευρώ. Λιγότεροι ασθενείς και λιγότερα έσοδα ανά πελάτη είναι τα αίτια της επιδείνωσης κατά τη γνώμη μας".

Ο τίτλος της έκθεσης; "Η αδυναμία υπερισχύει - Πουλήστε"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v