Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 27 2004

H ”μοιρασιά” των πετρελαίων

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τις ”κόντρες” που έχουν ξεσπάσει μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου για το ”ποιος φταίει” που πληρώνουμε ακριβά τα καύσιμα. Το ”κύκλωμα” της διύλισης υποστηρίζουν κάποιοι, οι οποίοι βεβαίως διαψεύδονται κατηγορηματικά από τους άμεσα ”θιγόμενους”.

Αυτό το θέμα δεν το έχουμε μελετήσει σε βάθος κι έτσι δεν μπορούμε να σας δώσουμε εμπεριστατωμένη απάντηση. Μπορούμε όμως να σας μεταφέρουμε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, αν μη τι άλλο, οι παίκτες του χώρου της διύλισης τελεί πλέον σε πλήρη… αρμονία.

Η διατάραξη των σχέσεων που είχε επέλθει ως αποτέλεσμα της συμμετοχής Λάτση στα ΕΛΠΕ φέρεται να έχει αποκατασταθεί με τη γνωστή μέθοδο της … ”μοιρασιάς”. Οι εγκαταστάσεις της πρώην Πετρόλα, λένε γνώστες του χώρου, έχουν πλέον μειώσει την παραγωγή τους και το κενό το έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό η Μότορ Όιλ.

Για να μιλήσουμε με… νούμερα, η ελληνική αγορά χρειάζεται περίπου 12 εκατ. τόνους το χρόνο. Εξ αυτών τα 7 κάλυπταν τα ΕΛΠΕ και τα υπόλοιπα οι λοιποί, δηλαδή οι όμιλοι Βαρδινογιάννη και Λάτση.

Τώρα ο όμιλος Βαρδινογιάννη διαθέτει σε ετήσια βάση περίπου 3,5 εκατ. τόνους και –όπως λέγεται στην αγορά- βαίνει ολοταχώς για τα 4 -4,5 εκατ. βαρέλια.

Οπότε και η νέα ”πίτα” είναι περίπου στα επιθυμητά επίπεδα και τα μερίδια του καθενός είναι αρκούντως …χορταστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v