Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 6 2009

Σφηνάκια για νέο υπουργό Οικονομίας και... φυτά

Σφηνάκια για νέο υπουργό Οικονομίας και... φυτά
Πρωθυπουργός και "τσάρος"; Στις ντουλάπες ενδέχεται να μείνουν τα κοστούμια όσων προόριζαν εαυτόν για τη θέση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας.

Και αυτό γιατί ο κ. Γ. Παπανδρέου εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, σοβαρά εισήγηση στενού συνεργάτη του να χρισθεί εκτός από πρωθυπουργός και "τσάρος" της οικονομίας.

Στόχος να περάσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό το μήνυμα της προτεραιότητας που έχει για τη νέα κυβέρνηση η αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.

Αν η εισήγηση υιοθετηθεί, θεωρείται δεδομένο ότι θα ορκιστεί αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι πώς θα αντιδράσουν οι αγορές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Γιατί αφενός μεν οι εμπνευστές επιδιώκουν να περάσουν ένα πολιτικό μήνυμα, έστω και ολίγον τι 80's, οι αγορές όμως ενδέχεται να το διαβάσουν ανάποδα.

Ότι δηλαδή προκρίνεται ένα μεταβατικό σχήμα για το οικονομικό επιτελείο, ως την άνοιξη πιθανώς, όταν και θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην ΕΚΤ και επομένως ο κ. Παπαδήμος μπορεί να λάβει τις αποφάσεις του.

Και σε κρίσιμες ώρες για την οικονομία μεταβατικά σχήματα δεν δίνουν το στίγμα που θέλουν να πάρουν οι αγορές.

Αφενός γιατί ο αναπληρωτής υπουργός θα είναι με… ημερομηνία λήξης και θα το ξέρει, αφετέρου γιατί δεν του δίνεται το πρόταγμα έναντι των υπόλοιπων υπουργών του οικονομικού επιτελείου.


Πήραν και τις γλάστρες:
Έπηξε στην… κούτα χθες ο έκτος όροφος στην οδό Νίκης, όπου ο Γ. Παπαθανασίου και οι συνεργάτες του προετοιμάζονταν για την παράδοση της… ηλεκτρικής καρέκλας του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

Μετρήσαμε 72 κούτες με χαρτιά και άλλα αντικείμενα και 5 κούτες με πίνακες. Απολύτως λογικό. Τα "βάρη" του υπουργού Οικονομίας ήταν πολλά. Μας έκαναν εντύπωση όμως και 8 κούτες με… πράσινο περιεχόμενο.

Κάποιοι πακετάρισαν ακόμα και τα λουλούδια που είχαν στα γραφεία τους.

Και καλά, τον πίνακα και τα αρχεία σου να τα πάρεις. Και τον… φίκο όμως!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v