Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 22 2009

Η Wind, οι δεσμευτικές προσφορές και η Forthnet

Η Wind, οι δεσμευτικές προσφορές και η Forthnet
Τις δεσμευτικές προσφορές τους για την αναδιάρθρωση του χρέους της Wind καλούνται να υποβάλουν σήμερα οι ενδιαφερόμενοι "στρατηγικοί επενδυτές".

Παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από αρκετά σχήματα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν κατατεθεί μη δεσμευτικές προσφορές από τέσσερις - πέντε υπό σύσταση κοινοπραξίες, το σκηνικό μέχρι και χθες παρέμενε ρευστό.

Τραπεζικές πηγές θεωρούν δεδομένη την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς από κοινοπραξία στην οποία θα συμμετέχει και ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας, κ. N. Sawiris, βασικός μέτοχος της Weather Investments, που ελέγχει τη Hellas II, μητρική της Wind Hellas

Όπως έχει γράψει εδώ και καιρό το Euro2day, ο κ. Sawiris συζητούσε με private equity funds τη σύσταση ενός σχήματος που θα συγκέντρωνε ίδια κεφάλαια 500 εκατ. ευρώ περίπου.

Σχήμα που σύμφωνα με πληροφορίες έχει συγκροτηθεί και θα επιδιώξει με συνδυασμό ίδιων και ξένων κεφαλαίων να αγοράσει μέρος των δανείων της Wind με έκπτωση σε σχέση με την ονομαστική τους αξία.

Αντίθετα, δεν φαίνεται να ήταν τόσο βατή η συγκρότηση αντίστοιχου σχήματος από τη Forthnet η οποία επίσης είχε υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά.

Παρά τη μεγάλη εμπειρία του κ. Τζωρτζάκη στη συγκρότηση κοινοπραξιών, οι συζητήσεις με κάποια private equity funds δεν φαίνεται να ευοδώθηκαν.

Σίγουρη θεωρούν τραπεζικές πηγές και την κατάθεση προσφοράς από το fund Aladdin Capital, το οποίο συνεργάζεται με τους κατόχους ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης (subordinated bondholders).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v