Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 8 2004

Η περίπτωση της ΔΕΛΤΑ PROJECT

Μια και το έφερε η κουβέντα όμως, πρέπει να θυμίσουμε ότι η ίδια χρηματιστηριακή ήταν πρόσφατα κύριος ανάδοχος και στη ΔΕΛΤΑ Project, όπου παρατηρήθηκε το εξής ”νόστιμο”.

Στις 23/04, ημέρα Παρασκευή, δημοσιεύσαμε κάποια στοιχεία με βάση το ενυπόγραφο ρεπορτάζ κατευθείαν στην… πηγή, σύμφωνα με τα οποία προέκυπτε υπερκάλυψη κατά 1,34 φορές, με την τιμή να καθορίζεται στο ανώτατο του εύρους, δηλαδή στα 11,24 ευρώ.

Στη συνέχεια, δηλαδή την επόμενη Δευτέρα 26/04, ανακοινώθηκε επίσημα από την Ακρόπολις ότι η υπερκάλυψη ήταν κατά 1,25 φορές και ότι η τιμή καθορίστηκε στο… κατώτερο όριο του εύρους, δηλαδή στα 9,78 ευρώ,

πράγμα που στα έτη της δημοσιογραφικής εμπειρίας μας δεν έχει ξανασυμβεί.

Ανθρώπινα τα λάθη θα μου πείτε.

Ωστόσο, η υπόθεση Ακρόπολις - ΔΕΛΤΑ Project έχει και συνέχεια, αφού την Παρασκευή έγινε ”χαμός” με τη συμπεριφορά της μετοχής της νεοεισηγμένης εταιρίας.

Όπως γράψαμε και χθες, οι ”κακές γλώσσες” επιμένουν ότι τη συγκεκριμένη ημέρα υπήρχαν εντολές πωλήσεων δεκάδων χιλιάδων μετοχών (ή… ”τούβλων” όπως αποκαλούνται στην αργκό του σιναφιού), με την Ακρόπολις να είναι η πωλήτρια χρηματιστηριακή.

Αυτό που όλοι ψάχνουν (δεδομένου ότι ο ειδικός διαπραγματευτής διατείνεται ότι δεν έχει ανακατευτεί είτε ως αγοραστής είτε ως πωλητής πέραν των υποχρεώσεών του) είναι η ταυτότητα του βασικού… αγοραστή.

Κι αυτό καθώς κάποιοι επιμένουν ότι η βίαιη πτώση της τιμής θυμίζει τη δραστηριότητα στο ταμπλό του γνωστού… ευτραφούς ”παίκτη” ή αν προτιμάτε ”λομπίστα” (όπως τον αποκαλούν οι εχθροί του), για τον οποίο μάλιστα λέγεται ότι είχε προ ημερών και ”επαφές” με πρόσωπα άμεσα σχετιζόμενα με τις υποθέσεις που σας περιγράφουμε.

Εν τούτοις, αν πράγματι πωλητής ήταν σε μεγάλο βαθμό η Ακρόπολις, (διότι… ντετέκτιβ εμείς δεν είμαστε), προκύπτουν και άλλα ερωτήματα, όπως, για παράδειγμα, ποιοι να ήταν άραγε οι κάτοχοι αυτών των μετοχών και γιατί επέλεξαν να ρευστοποιήσουν έτσι ”άνευ λόγου” την Παρασκευή, ακόμη και σε τιμές που ήταν κάτω από την τιμή εισαγωγής!

Βλέπετε, μιλάμε για πολλές μετοχές που άλλαξαν χέρια εκείνη την ημέρα (περίπου 180.000), όταν το σύνολο της δημόσιας εγγραφής ήταν μόλις… 625.000 μετοχές και οι βασικοί μέτοχοι δεν μπορούν να πουλήσουν θέλουν δε θέλουν!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v