Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 22 2009

H ΕΤΕ και η στροφή στην κοινωνία

H ΕΤΕ και η στροφή στην κοινωνία
Χαμηλούς τόνους κράτησε η διοίκηση της Εθνικής στο θέμα του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας για την ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων.

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με την έντονη αντίδραση του προέδρου της και προέδρου της ΕΕΤ στην Βουλή, τις παρατηρήσεις Προβόπουλου και την αποστολή του νομοσχεδίου στην ΕΚΤ οι τόνοι δείχνουν να πέφτουν και από το υπουργείο Οικονομίας και από τις τράπεζες.

Χθες η διοίκηση της Εθνικής δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρεών για επιβαρυμένα νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις κάνοντας χρήση του υπό διαμόρφωση νομοθετικού πλαισίου.

Σε κάποιες δε περιπτώσεις «ίσως γίνουμε και πιο τολμηροί από το νομοθετικό πλαίσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταμβακάκης.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει λάθη και από τις τράπεζες και διαφοροποιήθηκε από το πνεύμα των νομοσχεδίων του υπουργείου Οικονομίας μόνο στο σκέλος του ποιους πρέπει να επιβραβεύουν οι τράπεζες.

Σημείωσε, χαρακτηριστικά ότι θα στηριχθούν από την Εθνική επιχειρήσεις και νοικοκυριά που με αξιοπρέπεια αντιμετωπίζουν την κρίση και εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους.

«Να προφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την συναλλακτική ηθική» κατέληξε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Ενώ αντίθετα οι ρυθμίσεις ενήμερων οφειλών, όπως έχει σημειώσει η ΕΕΤ, δημιουργούν λογική «μπαταχτσήδων» που θα έλεγε και ο κ. Αράπογλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v