Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 21 2010

Η Σοφοκλέους, οι εκθέσεις και οι εκτιθέμενοι!

Η Σοφοκλέους, οι εκθέσεις και οι εκτιθέμενοι!
Δύο εκθέσεις που δημοσιεύτηκαν την ΙΔΙΑ μέρα, για την ΙΔΙΑ χώρα, για τον ΙΔΙΟ χρονικό ορίζοντα, προέβλεψαν αντιδιαμετρικά αντίθετες καταστάσεις!

Η JP Morgan θεωρεί ότι μετά από κάποιες αρχικές δυσκολίες που θα περάσουν, σταδιακά η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να επηρεάζεται θετικά από διεθνή οικονομία και ΝΑ Ευρώπη που σιγά-σιγά θα ανακάμψουν. Πράγμα που σημαίνει γερό ράλι για τις μετοχές της Σοφοκλέους μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2010!

Αντίθετα, η Unicredit βλέπει πιθανή πτώση των ελληνικών τραπεζικών μετοχών έως και 52%, αφού αναμένει μια ιδιαίτερα δυσμενή τριετία για την εγχώρια οικονομία, ασήμαντη πιστωτική επέκταση, βαθιά ύφεση και όλα τα συναφή…

Και δεν είναι τυχαίο που η αγορά φαίνεται να πίστεψε την Unicredit και όχι την JP Morgan, με το Γενικό Δείκτη να κλείνει χθες στο -3,39%.

Όταν το κλίμα είναι αρνητικό, τότε η αγορά έχει αυτιά μόνο για τις κακές ειδήσεις…

Το πιθανότερο ωστόσο είναι ότι δεν θα επαληθευτεί καμιά από τις δύο εκθέσεις

Και αυτό γιατί κάθε έκθεση βασίζεται ουσιαστικά σε μια σειρά από δεδομένα, όταν στις μέρες μας, δεδομένα ΔΕΝ υπάρχουν!

Πρώτον γιατί η παγκόσμια οικονομία διάγει μια πρωτόγνωρη φάση και μάλιστα πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες.

Και δεύτερον, γιατί την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η χώρας μας, δεν την γνωρίζουν ακόμη ούτε… οι αρμόδιοι υπουργοί.

Γι αυτό και οι περισσότεροι αναλυτές, λαμβάνουν συνήθως ενδιάμεσες θέσεις. Του τύπου ότι αν δεν έρθει κορώνα, τότε μάλλον για γράμματα πηγαίνει…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v