Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 27 2010

Σφηνάκια για τράπεζες, ρευστότητα και ΦΑΓΕ

Σφηνάκια για τράπεζες, ρευστότητα και ΦΑΓΕ
ΦΑΓΕ: Στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 150 εκατ. δολαρίων προχωρά η θυγατρική της ΦΑΓΕ στις ΗΠΑ.

Ο όμιλος διενήργησε παρουσιάσεις σε διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα με τη Citigroup και υπάρχει αισιοδοξία ότι η έκδοση θα βγει με καλή τιμολόγηση. Άλλωστε, η αμερικανική θυγατρική της ΦΑΓΕ πέτυχε τα τελευταία χρόνια μετά τη λειτουργία παραγωγικών μονάδων να διευρύνει σημαντικά το μερίδιό της στην αγορά των Ανατολικών Πολιτειών.

Σημαντική έκδοση σε μια περίοδο όπου οι ελληνικές επιχειρήσεις δύσκολα δανείζονται από το εξωτερικό.

Τράπεζες - Νομοσχέδιο ρευστότητας: Δεκατετρασέλιδο υπόμνημα στο υπουργείο Οικονομίας έχουν στείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες ζητώντας διευκρινίσεις εφαρμογής για τις διατάξεις του νομοσχεδίου ρευστότητας που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Οι διευκρινίσεις άπτονται κυρίως των προϋποθέσεων και των διαδικασιών για τη ρύθμιση ενήμερων και ληξιπρόθεσμων δανείων καθώς και των αλλαγών που προέκυψαν με το νομοσχέδιο στον Τειρεσία.

Δεν... χωνεύεται με τίποτε αυτό το νομοσχέδιο.

Τράπεζες - ΙΚΑ: Σε ησυχία δεν αφήνει τις τράπεζες η κυβέρνηση.

Μετά την αύξηση του κόστους χρήματος λόγω της εκτόξευσης των spreads, καθώς και την αύξηση των επισφαλειών και των προβλέψεων που επιφέρει το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση χρεών, έρχεται νέο χτύπημα από το υπουργείο Εργασίας.

Ο υπουργός έχει ζητήσει από το ΙΚΑ απογραφή των ελλειμμάτων που δημιούργησε η απορρόφηση των ταμείων των τραπεζών και ετοιμάζεται να στείλει επιστολές στις τράπεζες για να ζητήσει να καλυφτεί μέρος του ελλείμματος.

Η στήλη είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο σε σχόλιό της για τον ΟΤΕ στις 20 Ιανουαρίου.

Οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι τελικώς θα ζητηθεί για κάλυψη των ελλειμμάτων ένα ποσό πέριξ των 400 εκατ. ευρώ.

Μένει να φανεί πόσο στοιχειοθετημένη θα είναι η απαίτηση με δεδομένο ότι και το κόστος που ανέλαβαν οι τράπεζες είχε προκύψει έπειτα από αναλογιστικές μελέτες.

Βέβαια στην Ελλάδα όλα χωρούν... παζάρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v