Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 17 2010

Η Intralot, τα... κέντρα εξουσίας και η Vermantia

Η Intralot, τα... κέντρα εξουσίας και η Vermantia
Θυμάστε εκείνα τα «ξένα κέντρα εξουσίας» που επικαλείτο ο αείμνηστος Ανδρέας Γ. Παπανδρέου ως «υπαίτια» των κατά καιρούς δεινών του τόπου;

Με την αόριστη αναφορά του κατάφερνε να ρίξει «αλλού» το φταίξιμο και ταυτόχρονα να συσπειρώσει τους οπαδούς του.

Αφορμή για το παραπάνω αποτέλεσε συνέντευξη την Κυριακή σε «φιλικό μέσο» του CEO της Intralot, κ. Κ. Αντωνόπουλου, που με περίσσιο θράσος διακήρυξε ότι «η κριτική που ασκείται για την προνομιακή σχέση της εταιρίας του με τον ΟΠΑΠ... εξυπηρετεί τους ανταγωνιστές του».

Άρα, να σταματήσουν τα μέσα να γράφουν για τις αναθέσεις με δημόσιο χρήμα αξίας εκατοντάδων εκατ. ευρώ στην Intralot, γιατί πιθανόν να ωφελείται η αμερικανική Gtech ή η ιταλική Lottomatica ή όποιος τέλος πάντων θεωρείται εκείνη τη στιγμή... «ανταγωνιστής»!

Στη συνέντευξή του ο CEO της Intralot αποκαλύπτει ότι για πρώτη φορά η αμερικανική θυγατρική της θα εμφανίσει θετικό EBITDA (ενώ εμείς οι αφελείς πιστεύαμε ότι όλα αυτά τα κεφάλαια που κατευθύνονταν προς ΗΠΑ δεν πήγαιναν στράφι κι έβγαζαν λεφτά!).

Στο τέλος της συνέντευξής του, ενδεικτικό σημάδι της υπεροψίας και της αλαζονείας του, ο κ. Αντωνόπουλος διακηρύσσει δίκην αυτοκρατορικού μανιφέστου ότι «η Intralot ήταν, είναι και θα παραμείνει συνεργάτης του ΟΠΑΠ και των επιχειρηματικών του επιλογών, σε αντίθεση με όσους υποστηρίζουν τους ανταγωνιστές του»!

Και μια που το 'φερε η κουβέντα και ο κ. Αντωνόπουλος υπερηφανεύεται για την αναγνωρισιμότητα των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης που διέπουν την εταιρία του, θα θέλαμε να μας πει ποια είναι η Vermantia Media Group ΕΠΕ που, αν και δεν έχει την παραμικρή μετοχική σχέση με την Intralot, εμφανίζεται στο εξωτερικό: α) ως εκπροσωπούσα την εταιρία, β) ως συνεργαζόμενη με την εταιρία, γ) ως η ίδια η εταιρία.  

Μέσα από τη διαφάνεια ενός… διαγωνισμού (sic) την επέλεξαν ή άλλως πώς;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v