Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 23 2010

H UniCredit, τα σενάρια και οι παρερμηνείες

H UniCredit, τα σενάρια και οι παρερμηνείες
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί να προσφέρει επιτόκιο της τάξης του 7,3% για να καλύψει την έκδοση δεκαετών ομολόγων διατύπωσε αναλυτής της UniCredit, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, την περασμένη Παρασκευή.

Η εκτίμηση του αναλυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εδράζεται στο ότι η έκδοση των 5ετών αποτέλεσε "καταστροφή", καθώς τα ομόλογα κατέγραψαν κάθετη υποχώρηση στις δευτερογενείς αγορές.

"Υπάρχει κίνδυνος να συμβεί κάτι ανάλογο και με τη νέα έκδοση", υποστηρίζει ο κ. Gisdakis και προσθέτει πως "κάτι τέτοιο θα ήταν σφοδρό χτύπημα για τις ελληνικές προσπάθειες αναχρηματοδότησης και μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη σταθερού προγράμματος παροχής βοήθειας".

Και εδώ ξεκινούν οι αντιφάσεις.

Προηγούμενα reports της UniCredit ανέφεραν ότι με την έκδοση των 5ετών ομολόγων η Ελλάδα απέδειξε πως διαθέτει πρόσβαση στις αγορές και μπορεί να αναχρηματοδοτήσει ομαλά το χρέος της.

Επιπρόσθετα, χαρακτήριζαν υπερβολικούς τους φόβους για κίνδυνο αδυναμίας δανεισμού της Ελλάδας διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι θα διασφαλιστεί λύση μέσω είτε ευρωζώνης, είτε ΔΝΤ, είτε άλλων καναλιών.

Η μέρα με τη νύχτα, δηλαδή.

Οι αντιφάσεις εγείρουν σειρά ερωτήματα.

Η καλόπιστη εκδοχή είναι ότι οι εκτιμήσεις του αναλυτή παρερμηνεύτηκαν.

Σε μια περίοδο όπου πουλά η φουσκωμένα αρνητική ειδησεογραφία εις βάρος της Ελλάδος είναι πιθανό ενδεχόμενο.

Η κακόπιστη εκδοχή είναι η UniCredit να κάνει "τούμπα" εκτιμήσεων.

Εμείς θα μείνουμε καλόπιστοι…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v