Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 25 2010

Ελλάδα, η χώρα της ακρίβειας!

Ελλάδα, η χώρα της ακρίβειας!
Τη δική του απάντηση σε δημοσιεύματα που φέρουν τα ελληνικά ΙΚΕΑ να πουλούν ακριβότερα από τα αντίστοιχα καταστήματα του εξωτερικού έδωσε ο πρόεδρος της Fourlis Συμμετοχών κ. Βασίλης Φoυρλής.

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Σε κάθε χώρα, τα προϊόντα ΙΚΕΑ είναι φθηνότερα από τον ανταγωνισμό και αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι διευρύνουμε συνεχώς το μερίδιό μας στην αγορά. Στα χιλιάδες τώρα είδη που εμπορευόμαστε, σε άλλα προϊόντα είναι φθηνότεροι από τα ΙΚΕΑ του εξωτερικού και σε άλλα όχι. Πάντως, τα ελληνικά ΙΚΕΑ είναι μέσα στα τρία φθηνότερα του κόσμου".

Ωστόσο, ο κ. Φουρλής παραδέχτηκε ότι γενικότερα οι τιμές των προϊόντων στην Ελλάδα είναι ακριβότερες σε σχέση με το εξωτερικό.

Πού το αποδίδει; Στο υψηλότερο λειτουργικό κόστος (το κόστος εργασίας αποτελεί μικρό ποσοστό στο συνολικό κόστος), στην απίστευτη γραφειοκρατία, στη στενότητα προσφοράς αρκετών εμπορικών ακινήτων αλλά και στον ελλιπή ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τον βασικό μέτοχο του εισηγμένου ομίλου, στην Ελλάδα δεν υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, καθώς σε κάθε 1.000 κατοίκους αντιστοιχούν μόλις 50 τ.μ. σύγχρονων εμπορικών καταστημάτων λιανικής, επίδοση που είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v