Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 2 2010

Με το όπλο παρά πόδα για έκδοση 10ετών

Με το όπλο παρά πόδα για έκδοση 10ετών
Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να δοκιμάσει το ελληνικό δημόσιο τα «νερά» των αγορών αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν, όπως όλα δείχνουν, εντός της εβδομάδας και η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα συμβάλουν στη σταδιακή ομαλοποίηση της κατάστασης.

Από το πώς θα αντιδράσουν οι αγορές θα εξαρτηθεί και το αν θα επιχειρηθεί σύντομα μια μικρή έκδοση 10ετών ομολόγων ύψους 2,5 - 5 δισ. ευρώ.

Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι αν ληφθούν «γενναία» μέτρα στο σκέλος της περικοπής δαπανών και αύξησης φόρων κατανάλωσης, τότε ενδέχεται η έκδοση να είναι επιτυχής και να βγει σε spreads της τάξης των 280 μονάδων βάσης.

Μια έκδοση με διαδικασίες-εξπρές έχει το πλεονέκτημα ότι προλαμβάνει τυχόν νέες αναταράξεις που ενδέχεται να προκαλέσει η επαναξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την S&P.

Υ.Γ. Την έκδοση θα αναλάβουν κατά βάση ευρωπαϊκές τράπεζες με τη συμμετοχή πιθανώς και της Morgan Stanley. Το θέμα συζητήθηκε και στις συναντήσεις που είχε ο Άκερμαν με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικά στελέχη.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v