Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 12 2010

ΟΠΑΠ: Ο «ανεξάρτητος» κ. Σοφοκλέους

ΟΠΑΠ: Ο «ανεξάρτητος» κ. Σοφοκλέους
Προβληματισμένη είναι η διοίκηση της ΟΠΑΠ αλλά και τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. του οργανισμού από τη συμπεριφορά ενός ανεξάρτητου μέλους του Δ.Σ. που έχει ταχθεί υπέρ της υπεράσπισης των συμφερόντων ενός προμηθευτή του οργανισμού παρά των συμφερόντων του ίδιου του ΟΠΑΠ.

Όπως λένε οι πληροφορίες, πρόκειται για τον κ. Νίκο Σοφοκλέους, διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone στην Ελλάδα, που οι κακές γλώσσες λένε ότι δίνει «μάχες» στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ υπέρ των συμφερόντων της Intralot, εταιρίας ελεγχόμενης από τον συνεταίρο του κ. Σ. Κόκκαλη, ανέκαθεν προνομιακού προμηθευτή της ΟΠΑΠ.

Ο κ. Σοφοκλέους ως διευθ. σύμβουλος της Vodafone βρίσκεται σε διασύνδεση εταιρικής συμμετοχής με την εταιρία του κ. Κόκκαλη Hellas On Line, συνεπώς ακυρώνεται εκ των πραγμάτων η αντικειμενικότητα του «ανεξάρτητου» μέλους του Δ.Σ.

Αυτό, ενισχυμένο με τις πολλαπλές παρεμβάσεις του κ. Σοφοκλέους υπέρ της Intralot που συζητούνται, φέρεται να προβληματίζει τα άλλα μέλη του Δ.Σ. ως προς την παρουσία του μεταξύ τους, αλλά και τη σκοπιμότητα τοποθέτησής του από τον (αρμόδιο) υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο ο οποίος, αν δεν κάνουμε λάθος, επέλεξε τον κ. Σοφοκλεους έπειτα από σύσταση του κουμπάρου του κ. Γαβριηλίδη, επικεφαλής του εδώ γραφείου της Egon Zehnder. 

Ο Χαμαιλέοντας έχει λάβει γνώση της ύπαρξης εγγράφων και καταγεγραμμένων συνομιλιών του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ απ' όπου εμφανίζονται να προκύπτουν ευθείες και άμεσες παρεμβάσεις του ανεξάρτητου μέλους του κ. Σοφοκλέους.

Είπαμε, 31 Ιουλίου φέτος «πρέπει» να επεκταθεί για ένα τουλάχιστον έτος η σκανδαλώδης ανάθεση του μηχανογραφικού έργου της ΟΠΑΠ στην Intralot, που κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο 350 με 500 εκατ. ευρώ, αλλά, κύριε υπουργέ μας, λίγη διαφάνεια και αντικειμενικότητα δεν βλάπτει...

Έτσι, «για τα μάτια»...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v