Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 7 2010

Τα reverse split, οι ξένοι και η ευελιξία του Χ.Α

Τα reverse split, οι ξένοι και η ευελιξία του Χ.Α
Την ευέλικτη λύση της μη υπαγωγής στο καθεστώς Ειδικών Χαρακτηριστικών των μετοχών οι τιμές των οποίων υποχωρούν κάτω από το 0,30 ευρώ (ελάχιστη ονομαστική αξία), εφόσον έχουν προσκαλέσει γενική συνέλευση για reverse split, υιοθέτησε τελικώς το Χ.Α.

Το Δ.Σ. του Χ.Α. αποφάσισε χθες την τροποποίηση του Κανονισμού αντιμετωπίζοντας πρακτικά προβλήματα που προέκυψαν από την κρίση η οποία πλήττει και τις μετοχές.

Επί της ουσίας, πολύ σωστά έπραξε, αφού η συνεχιζόμενη κρίση οδηγεί πλέον και μετοχές εταιριών με υψηλή εμπορευσιμότητα και κεφαλαιοποίηση να διαπραγματεύονται σε τιμές κάτω του 0,30 ευρώ, όπως συμβαίνει τώρα με την Alapis.

Κι ως γνωστόν, εφόσον αυτό συνεχιστεί για τρεις ημέρες, η μετοχή περνάει στην κατηγορία Ειδικών Χαρακτηριστικών, μια εξέλιξη που θα μείωνε το ωράριο διαπραγμάτευσης προκαλώντας σύγχυση, ιδιαίτερα στους ξένους επενδυτές, για τους λόγους του περιορισμού της διαπραγμάτευσης.

Η σολομώντειος λύση του Χ.Α. αντιμετωπίζει πρακτικά το θέμα, χωρίς να αλλοιώνει το πνεύμα του Κανονισμού. Μόνο που έρχεται καθυστερημένα, κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» ενός συγκεκριμένου περιστατικού, γεγονός που θα δώσει λαβή σε κάποιους να μιλήσουν για ευνοϊκή μεταχείριση.

Λίγο περισσότερη προνοητικότητα θα είχε κερδίσει όχι μόνο την ουσία (που διαφυλάχθηκε) αλλά και τις εντυπώσεις…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v