Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 21 2010

JUMBO: Ο μνηστήρας και μια… παλιά ιστορία

JUMBO: Ο μνηστήρας και μια… παλιά ιστορία
Τέρμα, μια και καλή, στα σενάρια πώλησης της Jumbo έβαλε ο ισχυρός άνδρας της εισηγμένης, κ. Απ. Βακάκης, με πρόσφατη συνέντευξή του στο Euro2day.

Ο βασικός μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Jumbo είπε το -σχεδόν- αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα εξαιτίας του υψηλού ρίσκου της χώρας, συνεπεία της δημοσιονομικής κρίσης.

Είπε, επίσης, ότι στις καλές εποχές δέχτηκε κρούσεις, τις οποίες ως manager απέρριψε, ως μη χρήσιμες για την εξέλιξη της εταιρίας.

Για την… ιστορία, λοιπόν και μόνο, την τελευταία κρούση ο κ. Βακάκης τη δέχτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, προ έξι - επτά μηνών περίπου.

Από private equity το οποίο συνεργάζεται με εγχώριο επενδυτικό όμιλο.

Το ξένο fund ενδιαφερόταν να αποκτήσει την εταιρία, αλλά ο κ. Βακάκης να παραμείνει ως manager διατηρώντας και μειοψηφικό ποσοστό. Και πρόσφερε τίμημα υψηλότερο της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης.

Τίμημα που δεν ικανοποιούσε την πλευρά του μετόχου.

Έτσι, οι συζητήσεις μεταξύ του κ. Βακάκη και του Έλληνα αντιπροσώπου του private equity fund παρέμειναν στο σημειωτόν, παρότι επιχειρήθηκε να γεφυροποιηθεί η διαφορά μέσω αλλαγής στη δομή του deal. 

Έπειτα από «κουραστικές», όπως τις χαρακτηρίζουν στελέχη που τις παρακολούθησαν, συζητήσεις δύο περίπου μηνών ήρθε το αναπόφευκτο «ναυάγιο».

Υ.Γ. Η παραμονή του κ. Βακάκη ως μετόχου και manager αποτελούσε βασική προϋπόθεση της συμφωνίας. Ο αγοραστής είχε ενημερωθεί από τον Έλληνα αντιπρόσωπό του ότι τα χαμηλά κόστη της εταιρίας οφείλονται στο γεγονός ότι ο κ. Βακάκης «τρέχει» τα πάντα στο μαγαζί. Από τις συμφωνίες με τους προμηθευτές ως την επιλογή των ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v