Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 22 2004

ΕΜΠΕΔΟΣ: O ”διασυρμός” μιας μετοχής!!!

Ο έρωτας, ο βήχας και τα… προβλήματα δεν κρύβονται.

Υπό αυτή την έννοια καλό θα πρέπει να θεωρείται ότι σταμάτησε από χθες προσωρινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της ΕΜΠΕΔΟΣ, προκειμένου να γίνει το reverse split, βάση του οποίου 3 μετοχές θα αντικατασταθούν από 1 νέα μετοχή.

Θυμίζουμε ότι το υψηλό 52 εβδομάδων της συγκεκριμένης μετοχής ήταν 1,36€, τον περασμένο Αύγουστο. Έκτοτε η πτώση ήταν συνεχής με αποκορύφωμα την πρόσφατη διολίσθησή της στα… 0,18€!!! Που μεταφράζεται σε απώλειες της τάξεως του… 85% μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες…

Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας έχει καταρρεύσει στα 18 εκατ. ευρώ, όταν με την τελευταία αύξηση κεφαλαίων (σ.σ. οι μετοχές διατέθηκαν στα 0,56€ η μία κι αξίζουν τώρα 0,18€!!!) αντλήθηκαν συνολικά –μετά από πολλές και διάφορες προσπάθειες, περίπου 14 εκατ. ευρώ.

Προφανώς στις εξελίξεις επέδρασαν τόσο οι κινητοποιήσεις εργαζομένων σε δύο εργοτάξια όσο και η πώληση μεριδίου της εταιρίας στα νομικά πρόσωπα που σχετίζονται με την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει κατόπιν του reverse split, ενώ μάλλον θα είχε νόημα να τοποθετηθεί επίσημα η εταιρία ως προς τους λόγους ”διασυρμού” της μετοχής της, κάνοντας και μια ”εκτίμηση” περί των οικονομικών αποτελεσμάτων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v