Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 21 2010

ΟΠΑΠ: Μικρό "καλάθι" για την Intralot

ΟΠΑΠ: Μικρό καλάθι για την Intralot
Στο αυριανό Δ.Σ. του ΟΠΑΠ ή στο μεθεπόμενο (29/7/2010) αναμένεται να έρθει προς συζήτηση η πρόταση που θα επεκτείνει, το μάξιμουμ για μία διετία, την αποκλειστική συνεργασία της Intralot με τον οργανισμό.

Μια διαδικασία που ξεκίνησε το ’99 και με αλλεπάλληλες «ιδιότυπες» αναθέσεις επεκτάθηκε μέχρι σήμερα, χωρίς ποτέ να περάσει τη βάσανο της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Λέγεται ότι η επέκταση θα φέρει χαμηλό τίμημα, ένα στοιχείο που θα γίνει συγκρίσιμο με την προ τριετίας συμφωνία επί «γαλαντόμου» Αλογοσκούφη (400 εκατ. ευρώ το τίμημα), αποτελώντας ένα εύκολο επικοινωνιακό εργαλείο για τη σημερινή κυβέρνηση.

Επίσης, αντίθετα με ό,τι συνέβη επί κυβερνήσεως Ν.Δ., θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια, η συμφωνία θα δει το άπλετο φως της δημοσιότητας και πάσα κριτική καλοδεχούμενη.

Μια λεπτομέρεια: αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας, κυβερνητική επιθυμία (βλ. εντολή) είναι να δρομολογηθεί διεθνής διαγωνισμός διά της υποβολής σφραγισμένων προσφορών, ώστε να απαγκιστρωθεί ο οργανισμός από τις υπηρεσίες του «εθνικού προμηθευτή».

Αν γίνουν όλα τα παραπάνω, θα ξεφύγει από τη σκιά και τη μομφή της διαπλοκής η κυβέρνηση του ΓΑΠ, κι ας είναι ο Καραμανλής αυτός που εξήγγειλε τα περί «νταβατζήδων» από του Μπαϊρακτάρη...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v