Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 12 2010

Έχει δουλειές για... όλους!

Έχει δουλειές για... όλους!
Σε Ελντοράντο για τις μεγάλες ξένες τράπεζες μετατρέπεται -και πάλι- η Ελλάδα καθώς τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση και οι τράπεζες ετοιμάζονται να μοιράσουν δουλειές που φθάνουν… για όλους.

Η Deutsche Bank, η HSBC, η Morgan Stanley και η Credit Suisse διεκδικούν θέση συμβούλων του Δημοσίου αναφορικά με την αποτίμηση των συμμετοχών του στον τραπεζικό τομέα.

Η Lazard έχει ήδη προσληφθεί από το Δημόσιο ως σύμβουλος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ως νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης για το θέμα των συμμετοχών στον τραπεζικό τομέα ενεργεί ήδη ένα από τα πέντε μεγαλύτερα νομικά γραφεία παγκοσμίως.

Ταυτόχρονα, το Δημόσιο, όπως γράφει σήμερα το Euro2day, προγραμματίζει πρόσληψη συμβούλων για να εξεταστεί η αποκρατικοποίηση - μετοχοποίηση της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, της ΔΕΠΑ, του "Ελ. Βενιζέλος" και ακολουθεί η μεγάλη δουλειά της αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ.

Αν στα παραπάνω προστεθούν και οι -σκληρές- αναδοχές αυξήσεων κεφαλαίου τραπεζών καθώς και δύο - τρία μεγάλα deals που ψήνονται στις επιχειρήσεις, τότε αυτήν τη στιγμή η Αθήνα αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό για τμήματα επενδυτικής τραπεζικής των ξένων τραπεζών.

Ακόμη και η "κομμένη" από το Δημόσιο Goldman Sachs θα παίξει, καθώς φέρεται, φαβορί για τη θέση του αναδόχου σε ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς.

Υποψήφιες για να την… πλαισιώσουν είναι η Merrill Lynch και η UBS.

Η Credit Suisse φέρεται να έχει διενεργήσει διερεύνηση ενδιαφέροντος για ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ, ενώ η Deutsche Bank δουλεύει μεγάλο διασυνοριακό deal.

Οι δουλειές μπορεί να είναι πολλές, θα μοιραστούν όμως στους "συνήθεις" υπόπτους…


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v