Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 23 2010

Εισηγμένες: Στο «κόκκινο» 3 στις 100

Εισηγμένες: Στο «κόκκινο» 3 στις 100
Στο «κόκκινο» βρίσκονται 3 στις 100 εισηγμένες στο Χ.Α. επιχειρήσεις σε ό,τι αφορά την πιστοληπτική τους ικανότητα (credit rating), όπως προκύπτει από στοιχεία της ICAP Group.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τα οποία αφορούν στις εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρίες -εξαιρούνται οι εταιρίες συμμετοχών, αμοιβαίων, οι τράπεζες και οι ασφάλειες-, το 3,11% των εισηγμένων στο χρηματιστήριο επιχειρήσεων κατατάσσεται στην κατηγορία High Rish, ποσοστό 27,46% στην κατηγορία Medium Risk και 69,43% στην κατηγορία Low Risk.

Ειδικότερα, 3 στις 100 εισηγμένες στο Χ.Α. επιχειρήσεις έχουν αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν ασυνέπεια ή και να πτωχεύσουν σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους.

Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στην ανάλυση εμπορικών και οικονομικών στοιχείων καθώς και στοιχείων συναλλακτικής συμπεριφοράς όπως αυτά προκύπτουν από δημοσιευμένα στοιχεία. Η εκτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας των επιχειρήσεων (credit rating) αποτυπώνεται σε δεκάβαθμη κλίμακα διαβάθμισης.

Όσο η κατάταξη της επιχείρησης πλησιάζει στις διαβαθμίσεις υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας (Β - ΑΑ) τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα εμφάνισης ασυνέπειας ή και πτώχευσης.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v