Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 11 2010

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Cardico και Ντυνάν

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Cardico και Ντυνάν
ETE: Σημαντική συμμετοχή ακούγεται ότι θα έχουν στην αύξηση και στο Μετατρέψιμο της Εθνικής μεγάλοι Έλληνες εφοπλιστές.

Πέραν των αγορών δικαιωμάτων, ακούγεται ότι οι εφοπλιστές έχουν εγγραφεί και για απόκτηση τυχόν αδιάθετων μετοχών μέσω των ξένων που ενεργούν ως εγγυητές κάλυψης.

Η ΕΤΕ, ως γνωστόν, διατηρεί παραδοσιακά ισχυρές σχέσεις με την εφοπλιστική κοινότητα, οι οποίες αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω λόγω ΑΜΚ και ΜΟΔ.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα κεφάλαια που θα βάλουν οι εφοπλιστές στην ΕΤΕ αλλά και στις νέες δουλειές σε χορηγήσεις και στη συγκέντρωση καταθέσεων σε επίπεδο ομίλου.

Με έναν σμπάρο πολλά τρυγόνια για τη… μεγάλη μας φίλη.

Επιπρόσθετα, ενδεχόμενη αυξημένη συμμετοχή εφοπλιστών στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΕ θα αυξήσει το ποσοστό που ελέγχουν ελληνικά κεφάλαια στη μεγαλύτερη εγχώρια τράπεζα, αντισταθμίζοντας ενδεχόμενη μείωση του ποσοστού των ξένων.

Υ.Γ. Ενδιαφέρον για αδιάθετες ακούγεται ότι υπάρχει και από το Κατάρ, το οποίο πριν από την έναρξη ΑΜΚ και ΜΟΔ κατείχε περί το 1% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ. Για να δούμε πού θα διαμορφωθεί το ποσοστό του.


CARDICO: Στην τελική ευθεία εισέρχεται, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η διαδικασία αναδιάρθρωσης των δανείων της εισηγμένης, καθώς υπογράφηκε και το τελευταίο μνημόνιο κατανόησης (MoU) με το σύνολο πλέον των πιστωτριών τραπεζών της.

Η συμφωνία προβλέπει και μετοχοποίηση μέρους των δανείων της εισηγμένης και ως εκ τούτου αναμένεται να οριστεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την αύξηση κεφαλαίου και με μετοχοποίηση χρεών.

Θυμίζουμε ότι οι γενικές συνελεύσεις του καλοκαιριού που παρήλθαν χωρίς την αναγκαία απαρτία προέβλεπαν αύξηση κεφαλαίου με μετρητά ή με κεφαλαιοποίηση χρεών ύψους 5 εκατ. ευρώ.


ΝΤΥΝΑΝ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Με τις δεσμευτικές προσφορές από το Ιασώ και το Ιατρικό έμεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ερρίκος Ντυνάν, καθώς οι ξένοι που επέδειξαν ένα ενδιαφέρον της τελευταίας στιγμής για τον διαγωνισμό ήλθαν, είδαν και απήλθαν.

Αν ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες, ο πρόεδρος του κοινωφελούς ιδρύματος θα πρέπει να προχωρήσει τον διαγωνισμό με τις δύο δεσμευτικές προσφορές και να ανακοινώσει εντός του μήνα τον ανάδοχο.

Μη νομίζετε όμως ότι μετά την ανακήρυξη του αναδόχου τελειώνει η ιστορία. Το αντίθετο, εκεί αρχίζει.

Βάσει των όρων του διαγωνισμού, ο ανάδοχος αναλαμβάνει να εκπονήσει εντός τριμήνου από την ανακήρυξή του οριστικό business plan για το Ντυνάν, καθώς στη δεσμευτική προσφορά περιλαμβάνεται συνοπτικό business plan.

Το ολοκληρωμένο business plan κατατίθεται στον κ. Α. Μαρτίνη, πρόεδρο του Ντυνάν, ο οποίος και αποφασίζει…

Μέχρι να αποφασίσει ο πρόεδρος, ο ανάδοχος θα κάθεται σε… αναμμένα κάρβουνα, καθώς θα έχει δώσει και εγγυητική επιστολή 1,5 εκατ. ευρώ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v