Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 19 2010

Σφηνάκια για Νηρεύς, Μινωικές Γραμμές και κουίζ

Σφηνάκια για Νηρεύς, Μινωικές Γραμμές και κουίζ
ΝΗΡΕΥΣ: Στο 6,69% ανήλθε το ποσοστό του MaxQ Master fund στο μετοχικό κεφάλαιο της Νηρεύς, μετά την αγορά 2.756.130 μετοχών την περασμένη Πέμπτη προς 0,65 ευρώ έκαστη.

Η αγορά των μετοχών έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, από άλλο fund συμφερόντων του κ. Γ. Παπαμαρκάκη και επομένως πρόκειται για «γύρισμα».

Γιατί διενεργήθηκε σε αυτήν τη χρονική στιγμή;

Θα δείξει.

Εμείς απλώς να θυμίσουμε τα εξής:

Οι διεργασίες στα ψάρια με… καταλύτη το Linnaeus fund τρέχουν γρήγορα, η Νηρεύς, όμως, φαίνεται ότι προκρίνει την αυτόνομη πορεία από το σενάριο της τριπλής συγχώνευσης (Δίας, Νηρεύς, Σελόντα).

Τα funds του κ. Παπαμαρκάκη διατηρούν, εδώ και μερικά χρόνια, σταθερές θέσεις στο μετοχικό κεφάλαιο της Νηρεύς, ενώ είχαν μπει και στο μετοχικό κεφάλαιο της Marine Farms από την οποία αποεπενδύθηκαν μαζί με τη Νηρεύς.

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Ισχυρή ένεση ρευστότητας θα λάβει η Μινωικές Γραμμές από τη δόση 25 εκατ. ευρώ που πρέπει να της καταβάλει στα τέλη Νοεμβρίου η ΑΝΕΚ στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη μεταβίβαση από την πρώτη στη δεύτερη του 33,5% της Hellenic Sea Ways. 

Τα 25 εκατ. ευρώ θα μείνουν στα ταμεία της εισηγμένης καθώς η κρητική ακτοπλοϊκή εταιρία έχει προπληρώσει δόσεις τραπεζικών δανείων πριν από μερικούς μήνες, όταν επαναδιαπραγματεύτηκε επιτυχώς με τις πιστώτριες τράπεζές της τους όρους των δανειακών συμβάσεων.

ΚΟΥΙΖ: Διοικητικές ανακατατάξεις ακούμε ότι θα έρθουν και πάλι σε μεσαία τράπεζα (μετά την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου) καθώς κρίνεται ότι η «μεταβατική» διοίκηση ολοκλήρωσε το έργο της.

Οι μέτοχοι της τράπεζας έχουν ήδη έρθει σε επαφή με στελέχη που έχουν διατελέσει σε ανώτατες τραπεζικές θέσεις και όχι μόνο και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να λάβουν τις αποφάσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v