Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 27 2010

Σφηνάκια για ΕΤΕ-Finansbank και 3E

Σφηνάκια για ΕΤΕ-Finansbank και 3E
Coca Cola 3Ε: Τα δυνατά μεγέθη που ανακοίνωσε μία εβδομάδα πριν η Coca Cola Co. για την αγορά της Ρωσίας επανέφεραν τις προσδοκίες και για τη μετοχή της Coca Cola 3E.

Τα νέα βρήκαν τον τίτλο σε φάση διόρθωσης από τα υψηλά (3 μηνών) των 19,85 ευρώ, καθώς αρκετά ξένα χαρτοφυλάκια πουλούσαν ΕΕΕΚ και μεταστρέφονταν σε αμυντικές μετοχές με υποαπόδοση (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ κ.ά.).

Η τάση αναστράφηκε και ο τίτλος είναι διαπραγματεύσιμος πέριξ των 19,50 ευρώ εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

ΕΤΕ - Finansbank: Η Εθνική Τράπεζα κατέχει το 95% του μετοχικού κεφαλαίου της τουρκικής τράπεζας και ενοποιεί το 100% -λόγω option επαναγοράς και του υπόλοιπου 5%- με αξία κτήσης 4,2 δισ. ευρώ.

Σήμερα το 100% της Finansbank αποτιμάται περί τα 5 δισ. ευρώ.

Αν το κλίμα διεθνώς παραμείνει καλό και η διάθεση για ανάληψη ρίσκου αυξημένη, στελέχη ξένων επενδυτικών τραπεζών εκτιμούν ότι η συνδυασμένη προσφορά τίτλων της Finansbank μπορεί να βγει σε αποτίμηση της τουρκικής τράπεζας μεταξύ 6 - 6,2 δισ. ευρώ.

Αυτό θα σημάνει υψηλότερα κεφαλαιακά κέρδη για τη μητρική, ενώ στον ενοποιημένο ισολογισμό η Εθνική θα εγγράψει απευθείας στα ίδια κεφάλαια τη διαφορά μεταξύ τιμής πώλησης και καθαρής θέσης του 20% της Finansbank.

Οφέλη βεβαίως θα υπάρξουν και στην αποτίμηση της Εθνικής, που θα συνεχίσει να κατέχει το 75% της Finansbank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v