Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 5 2010

Σφηνάκια για έντοκα, Μαΐλλη και Elbisco

Σφηνάκια για έντοκα, Μαΐλλη και Elbisco
ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΝΤΟΚΩΝ: Προβληματισμός διατυπώνεται από τραπεζίτες για το αν πρέπει το Δημόσιο να προχωρήσει την προσεχή Τρίτη σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων και αν ναι, σε ποια έκταση.

Το νέο άνοιγμα των spreads στα ελληνικά ομόλογα και η άνοδος των spreads στα ιρλανδικά, στα πορτογαλικά και δευτερευόντως στα ισπανικά εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε αύξηση επιτοκίων.

Να αναβληθεί η δημοπρασία εκτιμάται ότι είναι δύσκολο, οπότε μάλλον θα είναι μικρότερης έκτασης.

Εκτός βέβαια και αν η… κάλπη βγάλει ευχάριστη έκπληξη για την κυβέρνηση και η απειλή των πρόωρων εκλογών «απενεργοποιηθεί» με πρωθυπουργική δήλωση.


CHIPITA - ELBISCO: Ναυάγησε, όπως ακούμε, η συζητούμενη συγχώνευση μεταξύ Chipita και Elbisco.

Οι δύο πλευρές τα είχαν σχεδόν βρει στα μέσα Σεπτεμβρίου για συγχώνευση με ανταλλαγή μετοχών, αλλά μια διαφορά στο παρά πέντε πάγωσε τις συζητήσεις.

Η προσπάθεια αναθέρμανσης που επιχειρήθηκε λίγο αργότερα δεν είχε αποτέλεσμα…


ΜΑΪΛΛΗΣ: Στην εταιρία Korn Ferry International πληροφορούμεθα ότι ανέθεσαν οι πιστώτριες τράπεζες της Μαΐλλης και οι ομολογιούχοι της το έργο της ανεύρεσης νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Όπως είναι γνωστό, οι τράπεζες προωθούν τη μετοχοποίηση μέρους των δανείων της Μαΐλλης και θα αποκτήσουν ποσοστό υψηλότερο των δύο τρίτων του μετοχικού της κεφαλαίου.

Παρά το γεγονός ότι το υφιστάμενο management team (Ι. Κουρουγλος, Δ. Κουβάτσος) πέτυχε να μειώσει σημαντικά τα κόστη του ομίλου, οι πιστωτές αποφάσισαν να ρίξουν μια ματιά και στο εξωτερικό.

Ο κ. Μιχ. Μαΐλλης είναι και μάλλον θα παραμείνει μη εκτελεστικός πρόεδρος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v