Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 11 2010

Σφηνάκια για Eurobank, Μηχανική και Ατλάντικ

Σφηνάκια για Eurobank, Μηχανική και Ατλάντικ
ΑΤΛΑΝΤΙΚ: Σε πώληση και ιδιόκτητου καταστήματός της στην Πάτρα πληροφορούμεθα ότι προχώρησε η Ατλάντικ.

Αγοραστής του καταστήματος τυροκομική επιχείρηση η οποία συγκαταλέγεται στους προμηθευτές της αλυσίδας.

Ακούμε μάλιστα ότι αμέσως μετά την εξαγορά του καταστήματος η τυροκομική εταιρία το μεταπώλησε σε ιδιώτη που άνοιξε κατάστημα super market.

Προς το παρόν, επίσημη ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει.


ΜΗΧΑΝΙΚΗ: Καθυστερεί το σχέδιο για την αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 80 εκατ. ευρώ της εισηγμένης και την παροχή πρόσθετης ρευστότητας ύψους 7 εκατ. ευρώ.

Σχέδιο που επεξεργάστηκε η Eurobank, ως συντονιστής, και προβλέπει ότι η αναχρηματοδότηση θα διενεργηθεί από τις πέντε μεγαλύτερες πιστώτριες τράπεζες της Μηχανικής.

Και ενώ οι τράπεζες έχουν δώσει το πράσινο φως εδώ και περίπου έναν μήνα, ευχάριστα μαντάτα στην εισηγμένη δεν έχουν ακόμη φτάσει.

Προέκυψαν νέα στοιχεία που αλλάζουν τα δεδομένα και η Eurobank το ξαναβλέπει το θέμα;

Ρωτάμε, γιατί στην αγορά κυκλοφορούν φήμες περί ενδιαφέροντος από distress funds να εξαγοράσουν δάνεια θυγατρικής εξωτερικού της Μηχανικής.


EUROBANK - POLBANK: Πολύ θερμή για να αποκτήσει τον έλεγχο της Polbank, θυγατρικής της EFG Eurobank στην Πολωνία, ακούμε ότι είναι η αυστριακή τράπεζα Raiffeisen.

Οι Αυστριακοί θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην πολωνική αγορά και η απόκτηση του ελέγχου της Polbank τους προσφέρει την ευκαιρία να μεγαλώσουν γρήγορα τα μερίδιά τους στη λιανική τραπεζική, όπου η πολωνική θυγατρική της EFG Eurobank έχει ισχυρή παρουσία.

Μένει να φανεί αν όντως η Raiffeisen θα υποβάλει την καλύτερη -δεσμευτική- προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v