Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 16 2010

Αποχή στα σχολεία από τους... εργολάβους

Αποχή στα σχολεία από τους... εργολάβους
Αφού είδαν και απόειδαν, οι τεχνικές εταιρίες που εκτελούν έργα για λογαριασμό του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), καθώς δεν έχουν πληρωθεί εδώ και αρκετούς μήνες, αποφάσισαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας να απέχουν από τους νέους διαγωνισμούς του οργανισμού.

Έτσι, στον τελευταίο διαγωνισμό που πραγματοποίησε ο ΟΣΚ και αφορούσε στην ανάθεση κατασκευής του 3ου Γυμνασίου Παλλήνης, οι περίπου 40 μικρές τεχνικές εταιρίες (4ης και 5ης τάξης), οι οποίες σχεδίαζαν να λάβουν μέρος σε αυτόν, έκαναν τελικά πίσω και με επιστολή στη διοίκηση του οργανισμού (την υπογράφουν 17 επιχειρήσεις, αφού οι υπόλοιπες δεν θέλησαν να δημοσιοποιήσουν τη δυσφορία τους για τη στάση του ΟΣΚ) κατέστησαν γνωστή την απόφασή τους να μη συμμετάσχουν στη δημοπράτηση του έργου.

Σύμφωνα με την επιστολή, βασικός λόγος γι’ αυτήν την εξέλιξη είναι η άρνηση πληρωμής από τον οργανισμό των εγκεκριμένων πιστοποιήσεων για εκτελεσθέντα έργα.

Σημειώνεται ότι ο ΟΣΚ σύναψε πρόσφατα σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση με το ποσό των 100 εκατ. ευρώ σειράς έργων σε σχολικές εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα έχει εξασφαλίσει από την ΕΤΕπ επιπλέον 100 εκατ. ευρώ για μελλοντικές επενδύσεις.

Παρ’ όλα αυτά, ο ΟΣΚ δεν καταβάλλει στις τεχνικές εταιρίες τα χρήματα που τους οφείλει, επιβαρύνοντας περαιτέρω τη δεινή οικονομική θέση τους και εξωθώντας ορισμένες από αυτές στην αναστολή της λειτουργίας τους. Λίγο περισσότερη υπευθυνότητα από τους δημοσίους φορείς δεν βλάπτει!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v