Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 19 2010

Τα «παζάρια» και οι αποφάσεις για ΑΤΕ και Τ.Τ.

Τα «παζάρια» και οι αποφάσεις για ΑΤΕ και Τ.Τ.
Θέση-κλειδί για το πώς θα ξετυλιχτεί το «κουβάρι» των συμμετοχών του Δημοσίου στις τράπεζες και το ποια μορφή θα λάβουν τα τραπεζικά deals αποκτά η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, λόγω της απαίτησης της τρόικας για «σκληρά» μέτρα εξυγίανσης.

Όπως έχει γράψει, ήδη, η στήλη, η τρόικα δείχνει να αποδέχεται την ελληνική πρόταση για αύξηση κεφαλαίου της ΑΤΕ στην οποία το Δημόσιο (μέσω Παρακαταθηκών και Δανείων) θα βάλει «ζεστό» χρήμα.

Θέτει, όμως, δρακόντειους όρους για να εξασφαλίσει την εξυγίανση της τράπεζας.

«Πρόκειται για μίνι μνημόνιο», αναφέρει χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος, «καθώς προβλέπει ακόμη και οριζόντιες περικοπές μισθών και σειρά μέτρων που να απογαλακτίζουν την ΑΤΕ από το Δημόσιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Από το δε «κοστούμι» λιτότητας που θα «ράψει» η τρόικα για την τράπεζα θα κριθούν πολλά. Από το αν θα επέλθει ένταση στις σχέσεις κυβέρνησης - αγροτικού κόσμου ως το διοικητικό σχήμα με το οποίο θα συνεχίσει η ΑΤΕ...

Αφού «κλειδώσουν» οι αποφάσεις για την ΑΤΕ, ανοίγει ο δρόμος για να ανακοινωθεί και τυπικά ο σχεδιασμός για το Τ.Τ.

Ο οποίος, από όσα ακούει η στήλη από έγκυρα χείλη, προβλέπει προκήρυξη διαγωνισμού πώλησης εντός του α΄ τριμήνου της επόμενης χρονιάς.

Το μόνο που μπορεί να ανατρέψει ή να μεταθέσει τον σχεδιασμό είναι μια επιδείνωση των συνθηκών, διεθνώς ή στην Ελλάδα, που δεν θα επιτρέπει τη χρήση των κεφαλαίων τα οποία αντλήθηκαν για εξαγορές, αναφέρουν οι ίδιοι.

Αντίστοιχες είναι, όπως έδειξε χθες το ταμπλό, και οι προσδοκίες της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v