Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 25 2010

Fourlis: Αισιόδοξοι κατ’ εξακολούθηση

Fourlis: Αισιόδοξοι κατ’ εξακολούθηση
Σε υψηλή μονοψήφια ποσοστιαία πτώση υποχρεώθηκαν οι συγκρίσιμες πωλήσεις τόσο στα καταστήματα ΙΚΕΑ, όσο και στην αλυσίδα Intersport του Ομίλου Fourlis κατά το εννεάμηνο του έτους, με τη διοίκηση να μην αναμένει βελτίωση της κατάστασης στο τελευταίο τέταρτο του έτους.

Γιατί τα λέμε αυτά; Γιατί τα στελέχη του ομίλου Fourlis συγκαταλέγονται σε εκείνα που σε καμία περίπτωση «δεν σήκωσαν τους τόνους» για να περιγράψουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Αντίθετα -όπως προκύπτει από τις παρουσιάσεις στην ΕΘΕ- ήταν πάντοτε τουλάχιστον «ένα κλικ» πιο αισιόδοξοι από αυτό που θα ακολουθούσε.

Για παράδειγμα, το 2009 είχαν εστιάσει στο γεγονός ότι η μεγάλη πτώση της κατανάλωσης το 2009 ήταν σε σημαντικό βαθμό θέμα αρνητικής ψυχολογίας και όχι μείωσης των εισοδημάτων. Είχαν αφήσει μάλιστα και κάποιες σπόντες ότι γι’ αυτό έχουν και τα media τη δική τους ευθύνη.

Κατά τους πρώτους μήνες του 2010, επίσης, είχαν προβλέψει βέβαια ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί, αλλά έσπευδαν να προλάβουν λέγοντας ότι «δεν θα ερχόταν δα και η καταστροφή του κόσμου».

Σήμερα, όταν κατά τη διετία 2009-2010 έχει υποχωρήσει κατά περισσότερο από 40% η αγορά του επίπλου και κατά περισσότερο από 30% η αγορά των αθλητικών ειδών, βλέπουν την κατάσταση να επιδεινώνεται περαιτέρω μέσα στο 2011.

Και παρόλα αυτά, τα στελέχη του Ομίλου δηλώνουν ότι «συνεχίζουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και συνεχίζουμε απρόσκοπτα τις επενδυτικές μας κινήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v