Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 10 2010

Ο Όλι Ρεν, η «ασπίδα» και η επιβεβαίωση

Ο Όλι Ρεν, η «ασπίδα» και η επιβεβαίωση
Ένα ενδιαφέρον λογοπαίγνιο με κεντρικό θέμα την πιθανότητα η Ελλάδα να λάβει νέο δάνειο εξελίχθηκε στη συνέντευξη Τύπου του επιτρόπου Όλι Ρεν.

Αρχικά ο Φινλανδός δήλωσε ότι "η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο δάνειο" και ότι η Κομισιόν υποστηρίζει την παράταση της αποπληρωμής που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή υπό συζήτηση στο Eurogroup.

Σε διευκρινιστική ερώτηση του euro2day, και στο πώς θα αντιδράσει η Κομισιόν εάν η Ελλάδα συνάψει διμερές δάνειο με το ΔΝΤ το 2014, αφού το χρέος θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε επίπεδα-ρεκόρ, ο επίτροπος είπε: "Πρέπει να διευκρινίσω την προηγούμενη απάντησή μου, όταν λέω ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο δάνειο εννοώ απο πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Πρόκειται για παραδοχή, έστω και έμμεση, στα περί συμφωνίας της Ελλάδας με το ΔΝΤ για δάνειο, που θα λειτουργήσει ως "ασπίδα" σε περίπτωση όπου τα spreads της χώρας επιμείνουν στα τρέχοντα υψηλά, κάτι που αποτελεί και επιβεβαίωση του σχετικού θέματος του euro2day.

Ο επίτροπος επέμεινε στη γραμμή ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές.

Όσον αφορά στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Ρεν άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι η μείωση των μισθών είναι κάτι που υποστηρίζει η Κομισιόν.

"Οι αλλαγές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα θα βοηθήσουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και υποστηρίζουμε το νομοσχέδιο για τα εργασιακά", δήλωσε.

Ακόμη, στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Ρεν είπε ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα δεν θα πιάσει τον στόχο ελλείμματος για το 2010, αφήνοντας ξανά ανοιχτό το "παράθυρο" σε μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή το 2011.

Περισσότερα μέτρα, δηλαδή... 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v