Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 3 2011

Κατασκευές: Γίνεται χειρότερα;

Κατασκευές: Γίνεται χειρότερα;
Ξέρουν πολύ καλά ότι η νέα χρονιά θα είναι δύσκολη, όμως θέλουν να ελπίζουν πως το 2011 θα σημάνει την επανεκκίνηση της μηχανής παραγωγής έργων υποδομής, που φέτος έμεινε αδρανής.

«Αν προωθηθούν έστω τα μισά από τα νέα έργα που έχουν εξαγγείλει τα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος, ο κλάδος των κατασκευών θα αναπνεύσει», υποστηρίζουν τα στελέχη των τεχνικών επιχειρήσεων και σημειώνουν πως οι ελπίδες τους στηρίζονται περισσότερο στον πόθο τους να κινηθεί η συγκεκριμένη αγορά, παρά σε πραγματικές ενδείξεις.

Παραδέχονται, ωστόσο, ότι η ασφυκτική πίεση των ξένων επιτηρητών της οικονομίας της χώρας για αναπτυξιακές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες ίσως έχει ουσιαστικά αποτελέσματα στο μέτωπο των έργων υποδομής, είτε αυτά αφορούν καθαρά σε δημόσιες συμβάσεις, είτε σε παραχωρήσεις, είτε σε ιδιωτικά έργα.

Σε αντίθετη περίπτωση, το 2011 θα καταγραφεί ως η χειρότερη χρονιά για τον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο, δεδομένου ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων βρίσκεται ήδη σε οριακό σημείο.

Έτσι, αν στους επόμενους λίγους μήνες οι εταιρίες που βρίσκονται στο «κόκκινο» δεν εξασφαλίσουν αντικείμενο εργασιών, είναι βέβαιο πως θα οδηγηθούν σε αναστολή της λειτουργίας τους. Και όσες μέχρι σήμερα δείχνουν αντοχή στην κρίση πολύ σύντομα θα βρεθούν κι αυτές σε αδιέξοδο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v